h

Veelzijdigheid troef bij 14de Catch-Up Rockpodium

7 november 2014

Veelzijdigheid troef bij 14de Catch-Up Rockpodium

Wijk bij Duurstede - Catch-Up organisator Gert de Heus is erg tevreden over de bands die op 15 november spelen op alweer de veertiende editie van het rockpodium. “We hebben een zeer gevarieerd programma deze avond. De openingsact Herr Flemm vind ik erg spannend. Dubstep met drums en gitaar geïnspireerd door onder andere Daft Punk,” aldus De Heus. Het voormalige SP-raadslid begon alweer een flink aantal jaren geleden met enkele partijgenoten dit terugkerende rockfestijn om lokale bands een podium te bieden.

Jasper Lagemaat en Myra Felicia Veldkamp van Solid Grounds speelden al eerder op Catch-Up

Mr. Mammoth, de band van Remco Vreeswijk, is ook weer van de partij.  “Deze coverband heeft een jaar geleden een prima eerste optreden gegeven bij Catch-Up. Het publiek was toen ook erg enthousiast vandaar dat we de band weer gevraagd hebben.”

De derde band is The Crap. “Voor de liefhebbers hebben we een punkrockband van de uit Wijk afkomstige bassist Martijn Veenhof. Het draait bij hen hoorbaar om lol maken met een fleugje jaren negentig invloed,” licht De Heus toe.

Voor het afsluiten van de avond zorgt Solid Grounds, de funkrockband van Jasper Lagemaat. “Jasper heeft al met verschillende bands bij ons opgetreden. Ongetwijfeld trakteert hij ons ook dit keer op bluesy solo’s. Al met al hebben we weer behoorlijk wat lokaal talent op het podium. En daar is Catch-Up ook voor bedoeld,” zegt De Heus.

Zo’n acht jaar geleden begon hij met het rockpodium: “Ik zat destijds in de gemeenteraad voor de SP en merkte dat er eigenlijk nog maar weinig podia waren voor lokale, beginnende bandjes. Ook wilde ik iets doen voor de Wijkse jeugd. Ik kon toen niet vermoeden dat we ook veel dertigers en veertigers zouden trekken”.

Behalve de bands helpen ook Tom van Ginkel en alle vrijwilligers Catch-Up tot een succes te maken. “Zij zorgen samen dat de organisatie goed verloopt en dat het een gezellige avond gaat worden,” besluit de Heus. Mocht je ’s avonds willen helpen mail dan naar gjdeheus@gmail.com.

Het Catch-Up Rockpodium begint zaterdag 15 november om 20.00 uur in Muziektheater Tom Van Ginkel, Rijnstraat 3.

Reactie toevoegen

U bent hier