h

Veel belangstelling voor hofwoningen

1 november 2014

Veel belangstelling voor hofwoningen

Wijk bij Duurstede - Er is veel belangstelling voor de zogenoemde hofwoningen in Cothen en Wijk bij Duurstede. Zo’n honderd mensen kwamen op de informatiebijeenkomst af in het gemeentehuis op donderdag 30 oktober. “Dat is heel mooi. En inmiddels hebben ook al enkele tientallen mensen laten weten graag aan het vervolgtraject te willen meedoen,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

Fractievoorzitter Jeroen Brouwer van de socialisten onderstreept het belang van het bouwen voor de doelgroep van mensen met een kleinere beurs. “We hebben als partij een jaar geleden een grote openbare bijeenkomst gehouden met voorbeelden van betaalbare koopwoningen. Daar zaten ook deze hofwoningen bij. Er bleek toen al dat er veel belangstelling voor dergelijke woningen was.”

Er is ruimte voor de hofwoningen gereserveerd bij de locatie van het oude Revius, aan Middelweg-Oost, en op de Kamp in Cothen. De hofwoningen zijn bedoeld voor één of tweepersoons huishoudens. Bij voldoende belangstelling worden ontwerpen gemaakt op basis van de wensen van de betrokkenen. Het gaat om kleinere, maar wel comfortabele en energiezuinige woningen. De koopprijs is vanaf ongeveer 140.000 euro. “Dat is een goed uitgangspunt, want voor mensen met een beperkt inkomen wordt het steeds moeilijker om een huurwoning te krijgen.”

Voor meerdere groepen is dit een goed alternatief, want een doorsnee koopwoningen vanaf twee ton is voor hen vaak te duur. “Daarom dringen we er ook op aan om meer woningen te bouwen in de prijsklasse tussen 120.000 en 150.000 euro. Ook een initiatief zoals zogenoemde rug-aan-rugwoningen is belangrijk. Dat zijn betaalbare woningen vanaf 120.000 euro en we weten dat daarvoor eveneens veel animo is, met name bij starters. We zouden dergelijke woningen graag in De Engk zien. We blijven als partij kijken welke mogelijkheden er binnen de bouwlocaties zijn om alle doelgroepen zoveel mogelijk te bedienen,” besluit Brouwer.

Wie interesse heeft om zich op te geven voor een hofwoning kan terecht op de gemeentelijke website.

Reacties

Svp meer informatie.

Reactie toevoegen

U bent hier