h

SP-motie over lokaal bouwen overgenomen

12 november 2014

SP-motie over lokaal bouwen overgenomen

Wijk bij Duurstede - De SP zegt al enige tijd dat lokale ondernemers meer werkzaamheden voor de gemeente kunnen doen. Tijdens de bespreking van de begroting bleek dinsdag dat dit ook gaat gebeuren. Dat werd onderstreept door de motie die werd overgenomen, waarin de socialisten opriepen om een lokaal woningbouwproject op te stellen. “Hierin willen wij woningzoekenden met bouwers laten samenwerken. Goed voor de woningbouw en de werkgelegenheid in onze gemeente,” aldus SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

De SP ijvert al enige tijd om meer gemeentelijke werkzaamheden aan te besteden bij lokale ondernemers. Dat kan ook omdat de wetgeving op dit punt is gewijzigd.

Met genoegen hoorde de fractie aan dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Met de komst van een ondernemersfonds, projecten als werkbijduurstede.nl en de Wijkse Werkplaats is de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente steeds beter. “Als we de VVD dan in hun verhaal horen roepen dat er geen aandacht is voor ondernemers, dan weten ze echt niet wat er speelt. Dat is best triest om te horen,” vindt Brouwer.

De socialisten riepen het college via een motie op om bij de verschillende bouwprojecten ook eens te kijken naar een samenwerkingsvorm tussen lokale bouwondernemingen en woningzoekenden. Brouwer: “Jaren geleden is er in de Volderstraat een dergelijk project opgezet waar lokale bouwers huizen neer hebben gezet voor Wijkenaren. Er zijn genoeg woningzoekenden die via bijvoorbeeld een CPO-project betaalbaar willen laten bouwen en er is genoeg lokale kennis aanwezig om een bouwprogramma te begeleiden en uit te voeren.”

Met steun van de PvdA diende de SP een motie in die door alle partijen goed werd gekeurd. Ook het college nam het plan over. “Dat is mooi, want er zijn genoeg plekken waar een dergelijk plan tot uitvoering kan komen. Zelf gaan we als partij ook kijken hoe we hiervoor mensen en bedrijven op de been kunnen krijgen. Wordt vervolgd dus,” besluit Jeroen Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier