h

Binding en vrijwilligersorganisaties bundelen krachten

9 november 2014

Binding en vrijwilligersorganisaties bundelen krachten

Wijk bij Duurstede - Afgelopen zaterdag werd tijdens de Dag van de Mantelzorg een presentatie gegeven van het project ‘Wijk Helpt’. SP-wethouder Jan Burger bedankte de mantelzorgers voor hun inzet en gaf een korte toelichting op het project. “Het mooie is dat vele vrijwilligersorganisaties in Wijk bij Duurstede samenwerken en ook vrijwilligers die incidenteel beschikbaar zijn voor een klus hier terecht kunnen. Tegelijkertijd kunnen mensen zich melden die omhoog zitten en iemand zoeken om hen te helpen,” aldus Burger.

Vervolgens gaven Frank Brouwer van het Vrijwilligerssteunpunt van Stichting Binding en stadsdichter André van Zwieten een presentatie van de website www.wijkhelpt.nl. Via deze site of telefonisch contact met Binding worden de vrijwilligers in contact gebracht met mensen die hulp nodig hebben in bepaalde situaties. Er werden nog enkele leuke filmpjes getoond, waarmee de aandacht op de nieuwe site wordt gevestigd en die binnenkort op internet te zien zijn.

Na de onthulling van de website was het tijd voor een muzikaal intermezzo door een ensemble onder leiding van Martiene Schielein. Vervolgens werd er een lezing gegeven door Sergio van Santvoort Vorst. Hierin stond de vraag centraal hoe je als mantelzorger een goede balans in je leven blijft houden.

Later op de middag was het opnieuw tijd voor ontspanning. De mantelzorgers konden zich heerlijk laten verwennen door een schoonheidsspecialiste, een voetmassage of stoelmassage nemen, een meditatie-clinic volgen en diverse soorten wijnen proeven in een wijnproeverij die was opgezet door vinoloog Paul Kraanen. De dag werd afgesloten met een buffet en koffie als dank voor het vele werk van de mantelzorgers waarmee ze hun partner, ouder, kind, ander familielid, of goede bekende verzorgen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier