h

Succesvol project fruitteelt opnieuw van start

7 september 2014

Succesvol project fruitteelt opnieuw van start

Wijk bij Duurstede - Eind augustus is het ‘fruitteeltproject’ van de Wijkse Werkplaats van start gegaan. Vorig jaar was dit project een succes. “Dat is bijzonder, want in veel gemeenten komen vergelijkbare initiatieven maar moeilijk van de grond”, aldus SP-wethouder Jan Burger. Fruitteeltbedrijf Heiligenberg Fruit en de firma Merkens hebben zich bij het project aangesloten om mensen met een uitkering de mogelijkheid te bieden van tijdelijk werk.

 

Goede resultaten

 

Toen in 2013 de fruittelers Toon Vernooij en Henny Nell vanuit maatschappelijke betrokkenheid twaalf vacatures voor fruitplukker beschikbaar stelden aan de Wijkse Werkplaats, hadden ze geen idee hoe dit zou gaan verlopen. Het bleek een succes. Afgelopen jaar hebben twaalf mensen met een bijstandsuitkering twee maanden in loondienst gewerkt bij deze twee Wijkse fruittelers.

De deelnemers waren enthousiast en deden het werk met plezier. Dankzij het project ontvingen ze een extra financieel steuntje in de rug. De helft van de deelnemers vond na afronding van het project een reguliere baan. Daarnaast kreeg een van de kandidaten een contract aangeboden bij één van de deelnemende fruittelers.

Wethouder Jan Burger is dan ook erg tevreden met het project. “Wegens het succes van vorig jaar wordt het nu herhaald. Waarom het project in onze gemeente wel loopt en elders in het land niet? Belangrijk is een zorgvuldige werving en selectie in combinatie met de juiste begeleiding. En vanzelfsprekend enthousiaste fruittelers!”

Lokale samenwerking
 

De Wijkse Werkplaats is een samenwerkingsverband van de gemeente Wijk bij Duurstede, OndernemersKring Wijk bij Duurstede, Werkgeverservicepunt Kromme Rijn Heuvelrug (WGSP KRH), BIGA Groep, de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, lokale ondernemers en betrokken (zorg)organisaties.
Het doel van de samenwerking is werkzoekenden in de gemeente Wijk bij Duurstede zoveel mogelijk te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Bedrijven die hun betrokkenheid willen tonen door hun vacatures aan de Wijkse Werkplaats aan te bieden, zijn altijd welkom. Voor meer informatie zie: www.wijksewerkplaats.nl.

 

Reactie toevoegen

U bent hier