h

AED kast in Overlangbroek in gebruik genomen

13 maart 2014

AED kast in Overlangbroek in gebruik genomen

Wijk bij Duurstede - Donderdag 13 maart werd de eerste AED kast in het buitengebied in gebruik genomen. De kast werd gefinancierd door het RABO-stimuleringsfonds Kromme Rijn . Overlangbroek heeft het predicaat hartveilig door de AED-kast aan de gevel van het oude schooltje in Overlangbroek. De onthulling van de kast werd gedaan door Daan van Ee, namens het stimuleringsfonds en Wethouder Jan Burger. Tot verrassing van de laatste bleek na de onthulling dat de kast zijn naam draagt. Wil van Dam, secretaris van AED HartstikkeNodig: "Wethouder, je bent de stimulerende kracht geweest achter ons project. Mede door jouw toedoen zijn wij als eerste gemeente in de Provincie aangesloten op de 112-alarmcentrale".

Als herinnering ontving Burger een mooie ets van Overlangbroek vervaardigd door Wim Middelplaats uit Leersum. Burger benadrukte het belang van reanimatie in het buitengebied. Vervolgens stelde hij samen met Eleonora de Kort de kast in gebruik. De Kort gaat de reanimatie-avonden voor inwoners van het buitengebied rond Overlangbroek organiseren. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Wil van Dam.

De stichting gaat zich het komende jaar richten op de inwoners in het buitengebied. Het volgende gebied waar de stichting vrijwilligers zoekt is het gebied Wijkersloot, Trekweg, Spiegelweg, Smidsedijk , Hoeksedijk en het gebied rond de Stenen Brug. Ook inwoners van deze gebieden kunnen zich opgeven bij Wil van Dam. wilvandam65@kpnmail.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier