h

Sportverengingen moeten hun functie kunnen vervullen

8 december 2013

Sportverengingen moeten hun functie kunnen vervullen

Wijk bij Duurstede – Een raadmeerderheid van SP, VVD en GroenLinks wil dat de sportverengingen op wedstrijddagen en trainingsavonden tot 24.00 uur een glaasje mogen tappen. “In de nieuwe verordening werden de verenigingen teveel beperkt. Zij hebben het al moeilijk genoeg om financieel het hoofd boven water te houden. Het is bovendien mooi dat de verenigingen dit in overleg met de horeca overeen zijn gekomen. Vandaar dit amendement,” laat SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer weten.

Hij verwijst daarmee naar het overleg van vertegenwoordigers van de sportverenigingen en de horeca dat onlangs plaatsvond en waarbij de sluitingstijd als compromis naar voren kwam. Dat overleg kwam mede tot stand na enkele ingezonden brieven van verenigingen waarbij zij aangaven niet met de nieuwe verordening te kunnen werken. “Dat was een duidelijk signaal. We hebben daarom in de raad de behandeling uitgesteld, zodat er gesproken kon worden met de diverse partijen”, vertelt Brouwer.

De SP-er heeft bovendien het initiatief genomen voor het indienen van een motie. Daarin wordt opgeroepen om aan het eind van het sportseizoen met alle belangenorganisaties nogmaals om de tafel te gaan zitten om te kijken hoe een en ander verloopt. “Laat ik duidelijk zijn: het is natuurlijk niet de bedoeling dat sportverenigingen alle weekenden feestjes gaan organiseren. Aan de andere kant moeten ze gewoon hun verenigingsactiviteiten behoorlijk kunnen uitvoeren. Sportverenigingen vervullen immers een belangrijke sociale functie. Het horecabeleid en de bijbehorende verordening moeten daarop aansluiten. En het moet vooral in de praktijk werken.” De motie en het amendement worden aanstaande dinsdag  bij de bespreking van het horecabeleid tijdens de raadsvergadering ingediend.

Reactie toevoegen

U bent hier