h

SP wil ondernemers in Wijk steunen

11 november 2013

SP wil ondernemers in Wijk steunen

Wijk bij Duurstede - De SP heeft al vaker aangegeven meer te willen doen voor lokale ondernemers. Bij de begroting heeft de partij een motie ingediend om ook daadwerkelijk geld vrij te maken voor citymarketing. “We willen niet alleen de binnenstad promoten, maar vooral het gehele ondernemersklimaat in de gemeente optimaliseren. We hebben met alle historie nu eenmaal een mooi uithangbord. Maar er is veel meer,” meent Jeroen Brouwer.

Overal valt te lezen dat er genoeg bedrijven en winkels zijn die het hoofd maar net boven water kunnen houden. Daarnaast neemt in de gemeente de leegstand van bedrijfspanden en winkels toe. Vandaar dat ondernemers en gemeente meer promotie in willen zetten. “Citymarketing is voor ons van groot belang om de gehele economische positie van onze gemeente te versterken. Het gaat niet alleen om winkels, maar ook over toerisme, evenementen, monumenten en andere zaken. We hebben veel in huis, van zzp-ers tot grote ondernemers. We moeten onze gemeente aantrekkelijk maken als vestigingsplaats en voor iedereen die er eens een dag of meer dagen op uit wil gaan. Maar dan moeten we vooral gezamenlijk optrekken. Alle belangenorganisaties en de gemeente. Dat levert werk op en dus banen,” legt Brouwer uit.

Dat mag van de socialisten ook iets kosten. “Zeker in deze tijd van crisis zeggen wij altijd dat een overheid mee moet durven investeren. Ondernemers en andere organisaties investeren hier zelf ook geld en tijd in. Er is een platform Citymarketing, maar ook Hart van Wijk, de ondernemerskring OKW en bijvoorbeeld WijknogLeuker. Er staat nu van alles op papier, maar we moeten er ook daadwerkelijk mee aan de slag en daar zijn extra middelen voor nodig. Anders wordt het hele citymarketingbeleid enkel een papieren tijger,” aldus de fractievoorzitter van de SP.

De partij stelt bij de komende begrotingsbehandeling voor om 25.000 euro vrij te maken van de bedragen die vrijkomen van de verkoop van het Wijkse Veer. “Dan is die verkoop ook niet voor niets geweest,” besluit Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier