h

Project AED HartstikkeNodig plaats laatste kast in Wijk bij Duurstede

10 november 2013

Project AED HartstikkeNodig plaats laatste kast in Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede - Donderdag 14 november om 11 uur onthullen wethouder Jan Burger en John van Engelen, manager bedrijfsvoering /hoofd MKA van de Regionale Ambulance Dienst. "Deze twee personen zijn van essentieel belang geweest voor het slagen van ons project", vertelt Jan Oechies voorzitter van AED HartstikkeNodig. "Zij verdienen het om de laatste kast in ons project in werking te stellen", besluit Oechies.

Spoedeisende harthulp in het ziekenhuis.

Om 20.00 uur, op 14 november, houdt de Stichting AED HartstikkeNodig om 20.00 uur haar vrijwilligersavond in de raadszaal van het gemeentehuis.

"Sinds maart 2013 zijn de vrijwilligers van AED HartstikkeNodig aangesloten op de 112-alarmcentrale. In deze periode werden onze vrijwilligers en AED's 5 maal ingezet. Wij vertellen het één en ander over deze inzet", aldus Oechies.

"De Spoed Eisende Hulparts (SEH) behandelt patiënten die dringend medische hulp nodig hebben. Hierdoor krijgen zij te maken met veel verschillende ziektebeelden zoals kleine verwondingen (wondjes, botbreuken), grote ongevallen, blinde darm ontstekingen, acute hartklachten (pijn op de borst, hartinfarct, hartritmestoornissen), beroertes, ontregelde suikerziekte etc. Zij werken nauw samen met de Ambulancedienst, de Huisartsen(posten)  en de andere medisch specialisten in het ziekenhuis. De SEH-arts is meestal de eerste dokter die de patiënt in het ziekenhuis ziet na een reanimatie. Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis worden de gegevens geanalyseerd en wordt de route van de patiënt bij binnenkomst in het ziekenhuis bepaald. Dr. Hans Oyen is één van de acht SEH-artsen in het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. Hij gaat ons heel veel informatie geven over het wat en hoe na binnenkomst van onze patiënt in het ziekenhuis", licht Oechies toe.

De loterij.

"Tenslotte geven wij de aftrap voor de eindejaarsloterij voor onze stichting. In een periode waarin de subsidiekraan van de gemeente steeds verder wordt dichtgedraaid zullen wij in onze eigen middelen moeten  voorzien. Onze vrijwilligers zullen de komende maanden de loten aan de man/vrouw gaan brengen", besluit Oechies.

Reacties

hartstikkegoed!

Reactie toevoegen

U bent hier