h

Wijks zwembad sluit voor ouderen

20 oktober 2013

Wijks zwembad sluit voor ouderen

Wijk bij Duurstede  - De SP maakt zich al lange tijd zorgen om het Wijkse zwembad. Niet alleen zijn in de loop van de jaren een aantal faciliteiten van het zwembad als whirlpool en sauna gesloten. Ook klagen bezoekers over technische problemen waardoor de lucht en de waterkwaliteit niet altijd op orde is. “Tot onze verbazing horen we nu ook dat een groep ouderen, van Poseidon, niet meer kan zwemmen. Omdat er geen begeleiding is”, meldt raadslid Jan Oechies.

"Vorige week zocht de ouderenzwemclub contact met ons op", vertelt Oechies,  "Op 6 oktober ontving de zwemclub een brief van de eigenaar daar zij per 18 oktober zelf voor gecertificeerde begeleiding moest gaan zorgen. Dit terwijl in het contract met de ouderenzwemclub klip en klaar staat dat de eigenaar verantwoordelijk is voor deze begeleiding. En als zij dat niet kan doen, is zwemmen ook niet meer mogelijk."

De socialist dook eens in de kwestie en ging hier en daar informeren. Hierbij bleek dat er vooral niet genoeg gekwalificeerd personeel is. “Wij hebben vervolgens contact opgenomen met de Zwembadtelefoon van de Provincie. Zij bevestigden dat zij verscherpt toezicht gaan houden op de begeleiding van de zwemmers. Er is meestal wel goed personeel aanwezig, maar die zijn te veel bezig met andere activiteiten. Vandaar dat de eigenaren van het zwembad dus een tik op de vingers hebben gekregen. Helaas gaat dat nu ten koste van de ouderen.”

De SP wil niet dat de 42 Wijkse ouderen die wekelijks zwemmen vanaf volgende week niet meer kunnen zwemmen, omdat de directie van het zwembad niet aan zijn verplichtingen voldoet. “Omdat wijzelf bij de eigenaar van het zwembad geen gehoor vinden, hebben wij de wethouder gevraagd te bemiddelen. Het is weliswaar kort dag, maar het college weet al van de kwestie af en kan hier wellicht nog wat aan doen", eindigt Oechies.

Reacties

mee eens

Reactie toevoegen

U bent hier