h

Tweedehands kledingwinkel Het Wijkhuis is open

6 oktober 2013

Tweedehands kledingwinkel Het Wijkhuis is open

Wijk bij Duurstede - Afgelopen zaterdag opende Het Wijkhuis haar deuren voor de verkoop van tweedehands kleding, boeken, DVD’s, CD’s en platen. Voor stichting NoggesEnMeer is het de tweede kringloopwinkel in Wijk bij Duurstede. Wethouder Jan Burger complimenteerde de initiatiefnemers: “Het past helemaal in deze tijd. Het gebouw krijgt een nieuwe bestemming, het gaat om duurzaam gebruik van goederen en het is de start van een dagbestedingsproject.”

Na de openingshandeling werden alle betrokken vrijwilligers in het zonnetje gezet en vervolgens stroomden tientallen bezoekers naar binnen. Daarmee bleek dat er veel belangstelling is voor deze tweede kringloopwinkel, naast die op de gemeentewerf.

Gérard Broekman is één van de initiatiefnemers: “We zijn verschillende diensten aan het ontwikkelen. Met deze winkel kunnen we kleding, boeken en muziekartikelen beter aanbieden. Verder zijn we gestart met ons OpgeruimdStaatNetjes-team. Dat gebeurt met een begeleider die ruime ervaring heeft in groenonderhoud en het werken met deelnemers van dagbesteding en werkervaringsplaatsen. De deelnemers zijn gemotiveerde mensen die graag de handen uit de mouwen steken bij groenonderhoud en allerhande opruimwerkzaamheden.” Het team helpt op dit moment mee bij het onderhoud van De Gravenbol, in samenwerking met WijkNogLeuker. Ook het ophalen van inboedels is al mogelijk.

Bij de dagbesteding is plaats voor twaalf deelnemers, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdagochtend. De begeleiding wordt geboden door gekwalificeerde begeleiders. Deelnemers krijgen een overeenkomst en een begeleidingsplan.

Volgens wethouder Burger is dit geheel volgens de nieuwe ontwikkelingen. “Met de veranderende wetgeving gaan deze taken over naar de gemeente. Begeleiding moet kleinschaliger, dichter bij huis en met minder kosten. Mensen met een beperking moeten zich ook beter kunnen ontwikkelen. Belangrijk is wel dat wordt voldaan aan alle kwaliteitseisen en NoggesEn Meer laat zien hoe dat kan. Dit heeft de toekomst,” aldus de wethouder.

Voor de verkoop is Het Wijkhuis geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. De locatie op de werf is van dinsdag tot en met zaterdag open van 9.00 tot 12.00 uur. Op maandagochtend kan men wel terecht voor het afgeven van goederen. Wist u overigens dat op jaarbasis tussen de 100.000 en 125.000 kilo bruikbare spullen worden gebracht, dat daarmee veel mensen geholpen zijn en er bovendien veel minder CO2 uitstoot plaatsvindt?

Reacties

prima initiatief. ik kom gauw kijken.

Reactie toevoegen

U bent hier