h

Een nieuwe betaalbare woning?

2 oktober 2013

Een nieuwe betaalbare woning?

Kom op 3 oktober naar het gemeentehuis!

Wijk bij Duurstede - Op donderdagavond 3 oktober kan iedereen die op zoek is naar een betaalbare woning in de gemeente Wijk bij Duurstede terecht op het gemeentehuis. “Vooral starters en kleine huishoudens zijn welkom. Zij kunnen zien wat er nu gebouwd wordt, welke plannen er zijn, wat voor nieuwe mogelijkheden er komen en ook over de financiering kunnen ze van alles horen en vragen,” aldus SP-afdelingsvoorzitter Frans van der Tol.

 

Samen met een aantal partijgenoten is hij de afgelopen maanden druk in de weer geweest om zich te verdiepen in de problemen van starters en kleine huishoudens op de woningmarkt. Maar ook wat er op dit moment wordt gedaan en welke mogelijkheden er zijn om meer betaalbare woningen te realiseren. “Maar laat ik duidelijk zijn: het is geen partijbijeenkomst. We zijn de initiatiefnemers en niet meer dan dat. De avond wordt ingevuld door allerlei organisaties, van de woningcorporaties tot de Rabobank, van ontwikkelaars tot zelfbouwers en mensen met vernieuwende ideeën. Er worden presentaties gegeven en interviews, er zijn filmpjes met uitleg over nieuwe mogelijkheden. Wat wij willen is dat de woningbouw blijvend nieuwe impulsen krijgt. Dat is in het belang van de woningzoekenden in onze gemeente, maar ook van bouwbedrijven en alle anderen die in de woningmarkt een rol spelen,” legt Van der Tol uit.

Er staat inmiddels een compleet programma waarbij duidelijk wordt wat er op dit moment gebeurt in de gemeente Wijk bij Duurstede op het gebied van nieuwe woningbouw, maar ook wat experimenten elders in het land hebben opgeleverd. Mensen kunnen zich opgeven voor projecten en aangeven welke toekomstige plannen ze de moeite waard vinden. Er zijn tafels ingeruimd met allerlei informatie waar men tevens terecht kan met vragen.

“Wil je weten wat een rug-aan-rug-woning is, heb je interesse in een kluswoning, een starterswoning in Cothen, Langbroek of Wijk bij Duurstede, weet je niet hoeveel je kunt lenen, of wil je alles weten over zelfbouwen met een groep, wonen in een hofje of een huis van strobalen? Dan mag je deze avond niet missen,” aldus Frans van der Tol.

Het gemeentehuis opent haar deuren om 19.30 uur. Het programma is in twee blokken verdeeld en begint om 20.00 uur. Vooraf, in de pauze en na afloop kan men terecht bij de informatietafels. Om 22.15 sluit het gemeentehuis haar deuren weer.

Reactie toevoegen

U bent hier