h

SP wil maatregelen kruispunt Hordenweg met Steenstraat

9 september 2013

SP wil maatregelen kruispunt Hordenweg met Steenstraat

Wijk bij Duurstede - De kruising Steenstraat/Botersloot/Frankenweg/Hordenweg ziet er redelijk overzichtelijk uit. Van welke kant men ook komt, de oplettende bestuurder van fiets, brommer, auto of ander voertuig ziet bij gepaste snelheid genoeg om andere weggebruikers te ontlopen. “Toch gebeuren er vaak ongelukken. Vandaar dat we willen weten welke maatregelen getroffen kunnen worden,” legt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer uit. De partij opent tevens haar meldpunt waarop inwoners andere verkeersproblemen kunnen noemen.

Het kruispunt is al jaren een probleem. De afgelopen tijd ging het ook weer mis. “Als bewoner van de Dirk Fockstraat zag ik al regelmatig ongelukjes gebeuren. Het is nu eenmaal een plek waar veel doorgaand verkeer overheen gaat, een kruising van Horden naar de Noorderwaard en van de binnenstad naar de Geer. Destijds hebben we daar ook wel eens wat navraag over gedaan, en toen moest men nog kijken of er iets gedaan kon worden,” begint Brouwer.

Gelukkig is er bij de meeste ongelukken vooral sprake van blikschade. “Toch lijkt het wachten op grotere ongelukken. Ook omdat deze weg naar alle kanten toe soms lijkt op een racebaan, waarbij auto’s alle genoemde wegen op en af scheuren. Het is wat de SP betreft tijd om maatregelen te nemen,” vertelt Brouwer. “Niet in de laatste plaats omdat dit een hoek blijft waar bijvoorbeeld veel fietsende kinderen oversteken van en naar school. We moeten er niet aan denken dat er echt iets heel ergs gebeurd.”

De socialisten hebben hierover vragen gesteld aan het college. Maar de SP wil de komende tijd inventariseren op welke plaatsen er nog meer verkeersproblemen spelen. De afdeling opent vanaf vandaag een meldpunt (hulpdienstwijkbijduurstede@sp.nl) waarbij inwoners verkeersproblemen kunnen benoemen. “Mensen kunnen aangeven waar gevaarlijke situaties zijn, maar ook ergernissen of andere verkeersproblemen die men ervaart,” besluit de fractievoorzitter.

Reactie toevoegen

U bent hier