h

Stekker nog niet uit supermarkt Langbroek

23 juli 2013

Stekker nog niet uit supermarkt Langbroek

Langbroek -  Het zijn onrustige tijden voor de lokale detailhandel in Wijk bij Duurstede. Het meest recente probleem speelt bij de Attent in Langbroek. Twee jonge ondernemers hebben hier de deuren moeten sluiten. “We zijn maar eens rond gaan
bellen en er blijkt vooral een probleem tussen de ondernemers en de Spar-onderneming te spelen. Beide partijen geven overigens aan dat ze een eventuele nieuwe winkel in het dienstencentrum willen vestigen,” meldt SP-raadslid Jan Oechies.

 

Oechies las de verontruste berichten over de buurtsuper in Langbroek in de krant. De ondernemers gaven daarbij aan dat ze de komst van een grote Jumbo op Rijnvallei als ongewenste concurrentie beschouwen. Toen enkele dagen later het bericht binnen kwam dat de winkel per direct dicht zou gaan, was ook de verbazing bij de SP-fractie groot. “We hebben contact gezocht met de Spar-holding, zeg maar de bazen van de
Langbroekse ondernemers. Hieruit blijkt dat het in eerste instantie een probleem tussen deze partijen is,” begint Oechies.

 

Wat de socialist vooral opvalt, is dat beide kampen hebben gezegd de winkel in de toekomst overeind te willen houden. “De stekker is er dus nog zeker niet uit. Net als veel anderen willen ook wij dat de buurtsupermarkt als voorziening in Langbroek overeind blijft. De Spar heeft daarbij niet voor niets voor het nieuwe pand in het zorgcentrum een vijfjarig huurcontract getekend. Inmiddels heb ik begrepen dat het college deze week gesprekken voert met de partijen. En of het nu onder de vlag van de Spar of op een andere manier gebeurt, wij willen dat alles op alles wordt gezet om de buurtsuper in Langbroek een perspectief te bieden,” eindigt Jan Oechies.

Reactie toevoegen

U bent hier