h

Theaterstuk door mensen met beperking

13 juni 2013

Theaterstuk door mensen met beperking

Wijk bij Duurstede - De komende tijd komen er veel taken over van de AWBZ naar de gemeenten (de Wet maatschappelijke ondersteuning). Reden voor de gemeente om het gezelschap Forum uit te nodigen om een optreden te verzorgen in het Calypsotheater aan de Markt. De spelers zijn mensen met een beperking die zich hebben ontpopt tot ware acteurs. Afgelopen maandag gaven zij een in een goed gevulde zaal een voorstelling van “De kaarten worden geschud”.

In de interactieve voorstelling maakten de spelers duidelijk welke problemen zij tegenkomen en welke onzekerheden er spelen bij de overgang van de vele zorgtaken naar de gemeenten. Het publiek werd regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan de voorstelling en zelf met suggesties of oplossingen voor problemen te komen.

“Een prima optreden en het zet mensen aan het denken en nodigt uit om je te verdiepen in de problemen van de ander. Het was ook heel vermakelijk om mensen met een beperking de rol van ambtenaar te zien spelen en hulpverleners de rol van de hulpvrager,” aldus wethouder Jan Burger. Na afloop bedankte hij de spelers en hun begeleiders hartelijk en deelde de bloemen uit.

U bent hier