h

SP wil meer ruimte voor watersport

3 maart 2013

SP wil meer ruimte voor watersport

Gravenbol
Wijk bij Duurstede - De SP wil dat watersportverenging Rijn en Lek mogelijkheden krijgt om uit te breiden. “Dat kan door die plannen op te nemen in het nieuwe bestemmingsplan. Vanuit de watersportvereniging hebben we begrepen dat zij gedwongen worden om voor duizenden euro’s aan legeskosten op te hoesten. Alleen maar, omdat dergelijke uitbreidingsplannen nu niet meegenomen worden. Dat kan echt anders”, aldus fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

De gemeente Wijk bij Duurstede is al enige tijd bezig met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Veel belangenorganisaties en personen hebben bij voorbesprekingen daarbij hun inbreng geleverd. “Ook de watersportvereniging. En nu hebben we dus van hen te horen gekregen dat het verzoek om uitbreiding van het aantal aanlegplaatsen toch niet meegenomen wordt. Voor de verenging betekent dat een behoorlijke strop,” laat Brouwer weten.

De SP heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de kwestie. “We willen weten waarom het verzoek van de vereniging toch niet meegenomen kan worden. Het versterken van het rivierfront is naar onze mening een belangrijk punt bij het nieuwe bestemmingsplan. Daar moeten we met elkaar meer energie in stoppen. Ook zaken als het innen van havengeld moeten beter geregeld worden. De verschillende partijen hebben elkaar daarbij hard nodig,” besluit de fractievoorzitter.

U bent hier