h

Tweede Kamerlid Renske Leijten spreekt over zorgplannen

10 februari 2013

Tweede Kamerlid Renske Leijten spreekt over zorgplannen

Renske Leijten
Wijk bij Duurstede - Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP) komt op 22 februari aanstaande naar Wijk bij Duurstede. Zij is dan gastspreker tijdens een informatiebijeenkomst voor en over de thuiszorg. “We krijgen heel veel vragen van mensen over de bezuinigingsplannen van het kabinet bij de zorg. Zowel van hulpvragers als medewerkers. En men wil weten wat er tegen te doen is. Dat is dan ook het thema van de avond,” aldus SP-raadslid Hans Pouw.

Afgelopen maand hield de SP al een eerste informatieve bijeenkomst over de lokale effecten van de kabinetsplannen voor de huishoudelijke zorg. In Wijk bij Duurstede gaat het om een bezuiniging van 800.000 euro per jaar op de Wmo. Dat zou betekenen dat zo’n 400 gezinnen geen hulp meer krijgen en voor 90 zorgmedewerkers ontslag dreigt.

“De bijeenkomst is een opmaat naar de landelijke demonstratie tegen de plannen van het kabinet Rutte II om zo enorm te bezuinigen op de thuiszorg. Die demonstratie gaat plaatsvinden op 6 april aanstaande in Den Haag. Samen met zorgverleners, vakbonden, zorginstellingen en belangenorganisaties willen we aan de slag gaan om te proberen de bezuinigingen terug te draaien,” legt het SP-raadslid uit.

De avond over de thuiszorg op 22 februari aanstaande vindt plaats in het muziektheater aan de Rijnstraat. De aanvang is 20.00 uur. Er worden ook interviews gehouden met lokale vertegenwoordigers van organisaties en zorgmedewerkers. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Vooruitlopend op de bijeenkomst worden door de SP ook folders bezorgd bij zorginstellingen en ouderenwoningen. Voor meer informatie over de avond of vervolgacties kan men contact opnemen met SP-raadslid Hans Pouw: 06-25063687.

U bent hier