h

Huurders voelen zich bedreigd

25 november 2012

Huurders voelen zich bedreigd

COTHEN - Het optreden van medewerkers van de woningstichting Cothen schiet huurders daarbij in het verkeerde keelgat. De ongestructureerde manier van werken, die soms doorschiet naar dreigementen kan volgens deze niet meer door de beugel. “Via onze hulpdienst bereiken ons al langere tijd klachten over de manier waarop de woningbouwstichting Cothen soms werkt. We hebben daar nu vragen over gesteld”, meldt Jan Oechies, SP-raadslid.

Als ieder ander ziet de SP in dat de woningbouwstichting goede bouwplannen ontwikkeld en actief is bij het toewijzen van zoveel mogelijk woningen aan inwoners uit de Cothen en de gemeente. Ook is de manier waarop de stichting werkt aan de ene kant plezierig. “Aan de andere kant signaleren wij zaken die naar onze mening gewoon niet kunnen. Enkele huurders voelen zich gewoon bedreigd”, begint Oechies.

De SP-er noemt bewoners aan de Hinkerstraat als voorbeeld. Oechies; “Huurders hebben al jaren een achtertuin van circa twintig meter diep. Zij genieten van deze tuin en hebben daar een bestemming voor gevonden en deze naar eigen dunken ingericht. In de bouwplannen van de woningbouwstichting op De Kamp is men er vanuit gegaan dat de diepte van de bestaande percelen zo maar kon worden aangepast. Wij vragen ons af of een verhuurder na jaren zo maar een stuk kan afnemen.”

Het is voor de SP duidelijk dat er een conflict is tussen de partijen en dat volgens de huurders de woningstichting hen onder druk zet met in onze ogen oneigenlijke sancties. “En dat kan al helemaal niet. Wij horen meer klachten over het niet gestructureerd werken van de woningbouwstichting Zo worden soms ook andere toezeggingen en afwijzingen ad-hoc en mondeling gedaan en is te weinig sprake van schriftelijke rapportages en een normale bevestiging van hetgeen is afgesproken. Dat hoort misschien bij de cultuur binnen de stichting. Maar als de huurders daar nu zo ontevreden over zijn, moet daar ook wat aan gedaan worden”, eindigt Oechies, die bij het college heeft aangedrongen om de partijen om tafel te zetten.

U bent hier