h

Tekenen voor Gravenbol gunstig

1 juli 2012

Tekenen voor Gravenbol gunstig

Na een maand actievoeren wijzen alle tekenen erop dat de Gravenbol open blijft voor recreatie. Na een unaniem gesteunde SP motie, waarin het college opgeroepen wordt er alles aan te doen het recreatiegebied open te houden, heeft nu ook de Provincie Utrecht een advies met dezelfde strekking uitgebracht. De beheerder van de Gravenbol, het Recreatieschap, zal op donderdag 5 juli een definitief besluit nemen over de toekomst van de Gravenbol. “We willen met alle partijen die ideeën hebben om het open te houden, binnenkort om de tafel gaan zitten”, meldt SP-voorzitter Robbie Dekker.

Ook de Provincie onderkent het maatschappelijk belang van de Gravenbol en adviseert het gebied voor het publiek open te houden door een alternatief te bieden voor de beheerskosten. Gedeputeerde Ralph de Vries verwijst daarbij naar de SP actie waarbij in korte tijd 1000 handtekeningen zijn verzameld om het gebied open te houden. “We zijn tevreden met dit advies,” aldus SP voorzitter Robbie Dekker. “Zonder deze actie, waarin de Wijkse bevolking duidelijk heeft gemaakt dat de Gravenbol open moet blijven, waren we misschien nooit zover gekomen. Het is mooi dat de gemeente en het provinciebestuur bij de komende vergadering van het recreatieschap hier samen optrekken.”

Nu de tekenen zo gunstig zijn, willen de socialisten verder denken over de toekomst van de Gravenbol. Het Recreatieschap kampt nog steeds met te korten. Om het gebied open te houden zal het ook geld moeten opleveren op een of andere manier. Stichting Wijk Nog Leuker heeft al ideeën om geheel belangeloos het gebied te beheren. Dekker: “Het is natuurlijk prachtig dat mensen zich zo inzetten voor recreatie in Wijk. Het is belangrijk dat het gebied voor alle soorten gebruikers te allen tijde toegankelijk blijft, en dat het zo veel mogelijk opbrengt voor de Wijkse gemeenschap. Daar gaat de SP zich, met iedereen die daaraan mee wil werken, sterk voor maken.”

U bent hier