h

Gravenbol blijft volgend jaar gewoon open

6 juli 2012

Gravenbol blijft volgend jaar gewoon open

Wijk bij Duurstede - Het recreatieterrein De Gravenbol blijft open. Dat heeft het bestuur van het recreatieschap besloten. De provincie Utrecht staat garant voor eventuele tekorten op het onderhoud van het terrein voor volgend jaar. Intussen kunnen er plannen worden uitgewerkt om De Gravenbol rendabel te beheren. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want voor de inwoners is het heel belangrijke voorziening”, laat Sanne Werson, bestuurslid van de SP-afdeling weten.

Het algemeen bestuur van het recreatieschap, waarin de verschillende deelnemende gemeenten en de provincie zijn vertegenwoordigd, besloot om -na een toezegging van de provincie om voor de benodigde 50.000 euro garant te staan- de Gravenbol open te houden voor publiek.

Daartoe werd een voorstel ingediend door de gemeente Wijk bij Duurstede, samen met de provincie. Een succes voor de lokale SP, die in een paar weken tijd meer dan 1000 handtekeningen ophaalde en de Stichting Wijk Nog Leuker, die met goede plannen kwam meer inkomsten te genereren. De stichting krijgt met anderen de kans om die ideeën nu in haalbare plannen om te zetten.

“We zijn erg blij”, aldus Sanne Werson, bestuurslid van de SP-afdeling Wijk bij Duurstede. Zij richtte zich met een toespraak tot de bestuursleden van het recreatieschap en bood de handtekeningen aan. “De Gravenbol wordt door heel veel mensen uit Wijk bij Duurstede bezocht en het zou toch doodzonde zijn als al die zwemmers, hondenbezitters en anderen hier niet meer terecht zouden kunnen. Het gaat namelijk om een unieke plek waar mensen uit de omgeving kunnen recreëren. Daarom moet er een oplossing komen om De Gravenbol open te houden en de goede plannen uit te werken”, aldus Werson.

Die oplossing kwam er dus door de toezegging van de provincie om garant te staan voor eventuele tekorten het komende jaar.

U bent hier