h

SP Actie behoud Gravenbol succesvol afgesloten

20 juni 2012

SP Actie behoud Gravenbol succesvol afgesloten

Dinsdagavond 19 juni werden op het plein voor het gemeentehuis, tijdens de raadsvergadering, de laatste handtekeningen voor behoud van de Gravenbol aangeboden aan wethouder Peek. Meer dan 1000 handtekeningen zijn de afgelopen weken opgehaald. Peek gaf aan zich gesteund te voelen door de actie. Voorzitter Robbie Dekker maakte in de raadsvergadering gebruik van het spreekrecht en sprak in een vurig betoog de raad toe. Dekker benadrukte het belang van het recreatieterrein voor Wijk maar ook voor de regio. In de gehouden enquête zijn ideeën geopperd om uit de kosten te komen. Er is gesproken over vent vergunningen uitbreiden, betaald parkeren, toelaten van horeca, betaalde toiletten en het verhuren van strandstoelen, bedden en parasols. Ook werd genoemd het terugtrekken als gemeente uit het recreatieschap en zelf de exploitatie in de hand nemen.
Gravenbol

Dekker eindigde zijn betoog met de conclusie dat de inwoners van Wijk voldoende munitie hebben gegeven om het recreatieschap, en ook de provincie, er van te overtuigen dat het sluiten van de Gravenbol geen optie is. Nu niet en ook in de toekomst niet.
Begin juli vergadert het recreatieschap en valt een definitief besluit.

De actie trok de aandacht van de media. Een interview met RTV Utrecht is te zien op www.rtvutrecht.nl.

Motie SP
De actie heeft duidelijk gemaakt dat er voldoende draagvlak is in de Wijkse samenleving om de Gravenbol open te houden. De Provincie heeft eveneens aangegeven de Gravenbol open te willen houden, per jaar komen immers 130.000 bezoekers naar de Gravenbol. De SP diende een motie in waarin zij het college opriep al het mogelijke te doen om de Gravenbol open te houden voor recreatie en natuurgebied. De SP wil dat de mogelijkheid onderzocht wordt om in overleg met het recreatieschap tot een kansrijke exploitatie en beheervorm te komen.

U bent hier