h

Sterfhuisconstructie voor winkelcentrum De Heul

21 mei 2012

Sterfhuisconstructie voor winkelcentrum De Heul

Winkelcentrum de Heul
WIJK BIJ DUURSTEDE - De Wijkse SP maakt zich zorgen over de toekomst van winkelcentrum De Heul. “We werden benaderd door winkeliers met veel vragen. Het gaat om hardwerkende mensen die het idee hebben dat de gemeente het buurtcentrum heeft afgeschreven en het liefst wil dat de huidige winkels verdwijnen naar Voorwijk, bij de Jumbo en Welkoop. Maar dat gaat niet zomaar. Daarom willen wij zo snel mogelijk opheldering”, aldus fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

De SP-leden en de raadsfractie werden zaterdag toegesproken toen ze handtekeningen aan het ophalen waren voor de openstelling van recreatieterrein De Gravenbol. “Tja, dat heeft dus niets met de toekomst van het centrum te maken. Maar daarom is het zo goed dat we als partij regelmatig op straat actief zijn en mensen met ons in gesprek kunnen gaan. Winkeliers waren echt onderste boven van alle verhalen over het centrum”, begint Brouwer.

DE socialisten zijn geschrokken van de wijze waarop de winkeliers benaderd zijn door de gemeente en de onduidelijkheid die er heerst. “Uit de overleggen die zij individueel of als vereniging met ambtenaren hebben gehad, menen zij dat er ingezet is op een sterfhuisconstructie voor winkelcentrum de Heul. De winkeliers kunnen volgens hen, op eigen kosten, aansluiting vinden bij een nieuw te vormen centrum in Voorwijk, bij de huidige Jumbo en Welkoop. Dit kan natuurlijk niet”, laat Brouwer weten.

De voorman van de SP-fractie heeft inmiddels vragen gesteld aan het College. Hij wijst er op dat in de detailhandelnota, die de gemeenteraad enkele jaren geleden aangenomen heeft, duidelijk staat dat de buurtcentra, de Horden en De Heul, van grote waarde zijn. “Met een eventuele verhuizing van de Jumbo naar Voorwijk snappen wij, en natuurlijk de winkeliers, dat het tijd is om te kijken of er in deze omgeving niet iets gedaan kan worden. Wat ons betreft gaat het dan eerder om het vernieuwen van het centrum dan het sluiten.”

Voor de omgeving is dit winkelcentrum van groot belang. Brouwer; “Niet alleen voor de winkeliers en mensen om hun boodschappen te doen. Maar ook als centrale plek dat leven in de buurt brengt. Dat moet je niet willen verplaatsen naar de rand van de stad. Dus gaan wij liever op zoek naar een nieuwe trekker voor het centrum als de Jumbo straks verdwijnt”, besluit Jeroen Brouwer. De SP wil graag dat alle betrokken partijen zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld over de toekomst van het centrum.

U bent hier