h

SP wil Gravenbol openhouden

4 mei 2012

SP wil Gravenbol openhouden

04-05-2012 • Wijk bij Duurstede – “In de krant en uit een memo in het provinciebestuur lezen wij over de dreigende sluiting van de Gravenbol. Wij vinden het goed dat het college zich inzet voor het open houden van het gebied. Zeker omdat deze plek tienduizenden mensen per jaar trekt en er dus best mogelijkheden zijn om tekorten bij het onderhoud terug te dringen. Maar over die zogenaamde financiële problemen hebben wij wel een aantal vragen”, aldus Jeroen Brouwer, fractievoorzitter voor de SP in de Wijkse gemeenteraad.

Door de uittreding van de stad Utrecht uit het recreatieschap is er een tekort van 91.000 euro. Er wordt gesproken over een bedrag van 50.000 euro dat via de Gravenbol binnen moet komen en daarvoor liggen verschillende maatregelen op tafel (betaald parkeren, organiseren evenementen en verhuur).

Jeroen Brouwer vraagt zich af of het college met de SP van mening is dat Wijk bij Duurstede (via de Gravenbol) een onevenredig groot deel van het tekort van het recreatieschap moet oplossen? “Het bedrag van 50.000 euro dat vanuit de Gravenbol verdient moet worden is dat een hard bedrag of een richtinggevend bedrag? Ook wil ik graag van het college weten aan welke maatregelen zij zit te denken om geld binnen te halen en gaat zij hierbij na welke andere maatregelen het Recreatieschap kan nemen? Bovendien wil ik weten of de gemeenteraad of de bevolking hier nog enige zeggenschap in heeft.”

De SP dringt aan op een snelle beantwoording van de vragen. Haast is geboden omdat het algemeen bestuur van het recreatieschap in juli de begroting definitief zal vaststellen en dan duidelijk is of de Gravenbol daadwerkelijk zal sluiten of dat er een oplossing is gevonden om het terrein te behouden. “Daarom horen wij graag zo snel mogelijk hoe de vork in de steel zit”, besluit Brouwer.

U bent hier