h

Gravenbol moet open blijven; Teken de petitie

15 mei 2012

Gravenbol moet open blijven; Teken de petitie

Gravenbol
WIJK BIJ DUURSTEDE - De leden van de Wijkse afdeling van de Socialistische Partij stonden zaterdagmorgen met hun Wensput op de Markt. Zij voerden hier actie voor het behoud van de Gravenbol, het recreatiegebied dat door bezuinigingen een andere invulling dreigt te krijgen. "Onze leden uit de Utrechtse Heuvelrug waren maar al te graag bereid om ons te helpen. Het is immers een regionale plek waar mensen kunnen ontspannen aan het water", aldus Jan Oechies namens de Wijkse SP. De socialisten haalden enkele honderden handtekeningen en velen reacties op. Komende weken staan zij op diverse plaatsen voor de ronden.

Omdat Gravenbol-beheerder het regionale Recreatieschap in financiële problemen zit, wil zij het gebied of verkopen, of er geld proberen te verdienen. CDA-wethouder Robbert Peek probeert namens het college De Gravenbol open te houden. Om hem te helpen in de strijd voert de SP actie. De Gravenbol moet volgens de socialisten beschikbaar blijven als algemeen toegankelijk recreatieterrein. De handtekeningen stroomden zaterdag binnen. "Wij hoefden de mensen niet te vertellen waar het over gaat. Zij willen graag hun mening laten horen. Wat dat betreft staan we er dus niet voor niets", vertelt Oechies.

De inwoners konden niet enkel handtekeningen zetten. Tevens mochten zij ideeën aandragen voor mogelijke oplossingen van de financiële problemen. Oechies: “Wie zijn wij immers dat we denken de wijsheid in pacht te hebben. Zo vertelden een aantal mensen dat het recreatieschap een te grote staf heeft, die veel geld kost. Anderen zagen een beperkte horecavoorziening in de vorm van een strandtent helemaal zitten. Er waren ook ideeën over het onderhoud en het beheer van de Gravenbol. Betaald parkeren werd als nauwelijks haalbaar gezien."

De vele opmerkingen en handtekeningen hebben de SP doen besluiten om door te gaan met de actie. Aankomend weken zal de afdeling op diverse plekken klaar staan. “Het valt ons altijd op hoeveel ideeën er bij dit soort acties bij de mensen loskomen. Vandaar dat we doorgaan. Uiteindelijk hopen we het college genoeg munitie mee te geven om de discussie met het Recreatieschap aan te gaan", besluit het fractielid van de Wijkse socialisten.

U bent hier