h

Zorgen over verdwijnen Woonkrant

28 april 2012

Zorgen over verdwijnen Woonkrant

Op 1 april is Woningnet gestopt met het aanbieden van de woningkrant op papier. Dit komt door een toename in het gebruik van internet om huurwoningen in de regio te vinden. Toch maakt de SP zich zorgen over een kleine groep woningzoekenden die minder vaardig is met internet of weinig toegang tot het medium hebben. Door het verdwijnen van de Woningkrant wordt het deze groep moeilijker gemaakt om tijdig een woning te vinden.

De SP heeft, na klachten over het verdwijnen van de Woningkrant, haar zorgen per brief geuit bij de twee lokale woningaanbieders in de gemeente. Ook hebben de socialisten hen verzocht druk uit te oefenen op Woningnet om met een passende oplossing te komen voor die groep die minder beschikt over internet. “We begrijpen dat steeds meer mensen internet gebruiken, maar iedereen moet natuurlijk evenveel kans krijgen om een woning dat bij hem past te vinden. Dan moet je ook die mensen kunnen bereiken die minder gebruik maken van internet,” aldus SP-voorzitter Robbie Dekker.

Verder komt de SP ook met een oplossing voor die groep die het woningaanbod liever op papier ziet. Zo stellen zij in hun brief aan de woonstichtingen voor dat mensen zouden kunnen aangeven of zij een papieren versie van de Woningkrant kunnen krijgen. Ook de bibliotheek zou volgens de SP een prima plek zijn om een stapel Woningkranten beschikbaar te stellen.

U bent hier