h

SP stemt tegen tijdelijke inhuur griffie

3 maart 2012

SP stemt tegen tijdelijke inhuur griffie

WIJK BIJ DUURSTEDE - De SP heeft tijdens de laatste raadsvergadering tegen de tijdelijke inhuur van een griffier gestemd. “Wij begrijpen dat er vervanging moet worden geregeld vanwege het zwangerschapsverlof van de huidige griffier. Maar bijna 40.000 euro uitgeven voor iemand die vier maanden 24 uur per week werkt vinden wij veel te veel. Dat moeten we gewoon niet doen”, laat fractievoorzitter Jeroen Brouwer weten.

De SP stemde tegen het voorstel, dat vanuit een vertegenwoordiging vanuit de raad was opgesteld. “De vervanging van de griffie is een kwestie waar de raad zelf over gaat, niet van het college. In een bijeenkomst met de fractievoorzitters is er twee weken geleden over gesproken. In onze fractie kwamen vervolgens verschillende vragen op, of het niet anders kon, goedkoper. Er was echter alleen gezocht naar externe inhuur en niet of er bijvoorbeeld een andere ambtenaar is die tijdelijk dit werk over kan nemen, of delen van het werk.”

Uit de antwoorden op de SP-vragen bleek dat intern schuiven geen optie was. “Omdat de raad enkele jaren geleden heeft gezegd dat de griffier onafhankelijk moet zijn, moet deze extern ingehuurd worden. Leuke afspraak, maar toen was er nog geen crisis. Hoe kunnen we nu zeggen dat bezuinigingen bij allerlei verenigingen en organisaties en bijvoorbeeld het eigen personeel noodzakelijk is en hier doodleuk veertigduizend euro uitgeven? We moeten als raad ook het goede voorbeeld geven”, vertelt Brouwer.

Andere partijen wilden niet meer kijken naar alternatieve oplossingen. De SP stond zodoende alleen met haar tegenstem. “De rest verstopte zich achter procedures en regeltjes. Het ergste vind ik nog dat sommige partijen het ons kwalijk namen dat wij tegenstemden. Allemaal lariekoek. Het staat niet voor niets op de agenda van een openbare raadsvergadering. Vanuit onze fractie zijn er vragen gekomen naar aanleiding van het voorstel, we hebben informatie ingewonnen, alles afgewogen en geconcludeerd dat het onjuist zou zijn om hiermee in te stemmen.”

U bent hier