h

Banen bij afvalverwerking voor mensen met arbeidsbeperking

1 februari 2012

Banen bij afvalverwerking voor mensen met arbeidsbeperking

Wijk bij Duurstede - Op verzoek van de Socialistische Partij gaat de gemeente Wijk bij Duurstede zich inspannen om mensen met een arbeidsbeperking aan te stellen bij de gemeentewerf, de milieustraat en het ophalen van grof afval. “De gemeente wil stimuleren dat inwoners hun afval bij de milieustraat brengen. Dat is goed voor het milieu en daarmee wordt geld bespaard. Wij willen dat er meer werk komt voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat kan heel goed bij diezelfde milieustraat en het afhalen van spullen voor mensen die het niet kunnen brengen”, aldus SP-raadslid Gert de Heus.

Bij de bespreking van het Gemeentelijk Afvalbeleidsplan voor de komende jaren diende de SP een motie in om meer banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking bij het verwerken en ophalen van het afval. “Het is belangrijk dat we een goed afvalbeleid hebben. Voor het milieu is het scheiden van afval van belang, bijvoorbeeld voor het hergebruik. Als meer mensen het grof afval komen brengen naar de milieustraat is dat goedkoper dan het afhalen. Maar er zijn ook mensen die het niet kunnen brengen, bijvoorbeeld ouderen. En we zijn eigenlijk ook niet voor het invoeren van financiële bijdragen voor het ophalen van afval. Bovendien moetn we als gemeente de komende jaren zorgen voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Vandaar dat we met dit voorstel kwamen”, licht Gert de Heus toe.

De motie van de SP werd uiteindelijk unaniem door de gemeenteraad overgenomen. Voor de Heus was het trouwens de laatste vergadering als raadslid. Hij gaat vanwege zijn studie de raad verlaten en wordt actief bij de Hulpdienst van de partij. De komende raadsvergadering wordt fysiotherapeut Jan Oechies benoemd als nieuw raadslid voor de Socialistische Partij.

U bent hier