h

Bouwen in CPO-verband in Langbroek gewild

22 januari 2012

Bouwen in CPO-verband in Langbroek gewild

Langbroek - Waar de woningbouwproductie in vrijwel de gehele provincie dreigt stil te vallen, wordt in de gemeente Wijk bij Duurstede volop gebouwd. “Ik verwacht dat er de komende twee jaren zo’n 400 woningen worden opgeleverd in onze gemeente. Het grootste deel in opdracht van de woningcorporaties. Maar ook het bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is populair,” vertelt SP-wethouder Jan Burger. Op maandagavond 30 januari aanstaande is er in Langbroek een informatieavond over het bouwen in CPO-verband.

Bij het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gaat het om het bouwen van woningen in gezamenlijk zelfbeheer. “In onze gemeente worden op die manier de komende tijd zo’n 50 woningen gebouwd en in Langbroek is het gewild. Daar is men bezig om een derde groep te formeren,” aldus de wethouder.

Voor woningzoekenden is deelname aan een CPO-groep erg interessant. Kopers gaan individueel een contract aan met de aannemer en samen bereiden zij de aanbesteding voor. “Dat laatste scheelt zeker in de portemonnee. En het neveneffect is dat er een betrokken straat wordt gevormd waarbij de bewoners elkaar al kennen. Om een idee over de prijzen te geven: het gaat om zo’n 180.000 euro voor tussenwoningen, 200.000 euro voor hoekwoningen en voor tweekappers geldt een bedrag van zo’n 270.000 euro,” besluit de SP-wethouder.

Belangstellenden kunnen op maandagavond 30 januari aanstaande tussen 17.30 en 19.30 uur terecht in het Dorpshuis ‘De Toekomst’ aan de Marijkelaan 5 in Langbroek om vrijblijvend informatie te krijgen tijdens een inloopavond.

U bent hier