h

Woningbouw in wijk De Engk op plek Wijngaard

4 november 2011

Woningbouw in wijk De Engk op plek Wijngaard

Wijk bij Duurstede - De gemeente Wijk bij Duurstede verkoopt voor ruim een miljoen euro grond in de wijk De Engk aan M2 Groep BV uit Heemstede. Het gaat om de locatie aan de David van Bourgondiëweg (De Wijngaard) waar nu nog de dependance van het Revius Lyceum en kinderdagopvang De Rakkertjes zijn gehuisvest. De te verkopen grond is bedoeld voor woningbouw. In het voorontwerpbestemmingsplan zijn de plannen daarvoor opgenomen.

SP-wethouder Jan Burger, verantwoordelijk voor De Engk en volkshuisvesting, laat weten dat het gemeentebestuur heeft ingestemd met de verkoop van de grond en de voorliggende plannen: “We zijn blij dat er een ontwikkelaar is gevonden die aan de slag wil om daar woningen te bouwen. De opbrengst past binnen de opgestelde exploitatie voor de herontwikkeling van de gehele wijk.”
Over de plannen zegt hij: “Als straks de leerlingen van het Revius zijn verhuisd naar de nieuwe school in De Geer en De Rakkertjes over ruim een jaar zijn ondergebracht in het nieuwe Ewoud & Elisabeth Gasthuis komt het huidige oude gebouw leeg te staan. Er is daar ruimte voor de bouw van 19 grondgebonden woningen, of 18 woningen en drie hoekappartementen. Het gaat om koopwoningen met een prijs van tussen de 200.000 en 250.000 euro. We hopen dat hiermee ook doorstroming komt op de woningmarkt en bovendien is het voor de werkgelegenheid erg belangrijk dat we de woningbouw op gang blijven houden.”

De voorliggende contracten tussen de gemeente en ontwikkelaar M2 Groep BV worden op vrijdag 18 november ondertekend. De bouwplannen zijn de afgelopen periode besproken met de meedenkgroep en tijdens inloopavonden. De ontwikkelaar zal de plannen de komende tijd nader uitwerken. De daadwerkelijke bouw zal, als de plannen allemaal worden goedgekeurd, begin 2013 kunnen aanvangen. De gemeente wil de locatie overigens zelf bouw- en woonrijp maken. Dit voorkomt aanbestedingsperikelen en zo houdt de gemeente de regie op de planning. Dat is belangrijk om de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van aanliggende gebouwen te kunnen garanderen.

U bent hier