h

Nieuwe koopwoningen met korting voor Wijkenaren

1 mei 2011

Nieuwe koopwoningen met korting voor Wijkenaren

WIJK BIJ DUURSTEDE - De 18 koopappartementen die in De Geer II in opdracht van woningstichting Volksbelang worden gebouwd zijn bestemd voor inwoners uit Wijk bij Duurstede met een bruto jaarinkomen tussen de 33.614 en 45.000 euro. “Dat is de groep die door het nieuwe landelijke beleid niet meer in aanmerking komt voor een huurwoning in de sociale sector. Het is heel erg goed dat Volksbelang woningen speciaal voor deze inkomensgroep ter beschikking stelt”, vertelt SP-wethouder Jan Burger bij de ondertekening van de overeenkomst tussen de gemeente en de woningstichting.

Deze zomer start de bouw van 18 koop- en 39 huurwoningen van Volksbelang in De Geer. Volksbelang biedt de koopappartementen met een korting aan volgens de Koopgarantregeling. Afhankelijk van het inkomen bedraagt de korting 10 of 15%. De koopprijzen starten bij € 170.000,- vrij op naam.

Voor de koopappartementen is tussen de gemeente en Volksbelang een overeenkomst getekend dat 50% bestemd is voor starters en 50% voor mensen die een huurwoning achterlaten; de zogenoemde doorstromers. Gerrit Nellestein, bestuurder van Volksbelang: “De wachtlijsten voor huurders zijn de afgelopen periode vanwege de crisis fors toegenomen. Als mensen een appartement kopen en een huurwoning van ons achterlaten kunnen we dus meerdere woningzoekenden van dienst zijn.” Wethouder Burger vult hem aan: “We proberen samen met Volksbelang en woningbouwstichting Cothen een aantal problemen op de woningmarkt aan te pakken. Ik ben blij met de bouwplannen die er liggen voor bijvoorbeeld starters, ouderen, huishoudens met een lager en middeninkomen. En we passen lokaal maatwerk toe om ervoor te zorgen dat de inwoners uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede daar daadwerkelijk van kunnen profiteren.”

De koopwoningen die Volksbelang in De Geer realiseert worden vanaf 29 april 2011 aangeboden via WoningNet. Voor de huurwoningen start de inschrijvingsprocedure begin 2012

U bent hier