h

SP blij met verruiming huisartsenzorg

12 april 2011

SP blij met verruiming huisartsenzorg

WIJK BIJ DUURSTEDE – De gemeente wil in samenwerking met zorgverzekeraar Agis een experiment met avondopenstelling van de huisartsen starten. Hiermee wordt de Wijk bij Duurstede opnieuw voortrekker als het gaat om de zorg. “Ruim een jaar terug bleek uit onderzoek dat deze uitbreiding van uren mogelijk was. Wij zijn blij dat de zorgverzekeraar aan dit proefproject wil meewerken. Wijkenaren hoeven zo in de vroege avonduren nog niet naar Houten”, meldt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

De zorg is voor de SP een belangrijk item. Vooral de ontwikkelingen rond de huisartsenpost staan voor de Wijkse socialisten voorop. Na een groots opgezette enquête die enkele jaren geleden door de partij werd gehouden bleek dat inwoners uit de regio wel iets voelden voor een post in Doorn. De betrokken gemeenten, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede, bekeken het en uit hun onderzoek kwam naar voren dat dit mogelijk was. Maar dat hield wel in dat de hele regio mee moest werken. “Meerdere posten waren hierbij betrokken, omdat de kernen in de twee gemeenten bij verschillende posten zijn aangesloten. Wij vinden nog steeds dat dit mogelijk is, als iedereen maar wil”, meent Brouwer.

Een tweede uitkomst van het onderzoek was dat avondopenstelling van lokale huisartsen haalbaar was. Daar heeft het Wijks college met zorgverzekeraar Agis nu geld voor vrijgemaakt. Hiermee wordt het mogelijk een project te starten om te kijken of extra openstelling de moeite waard is. “Dat is een extra service voor onze inwoners. Mensen kunnen nu vroeg in de avond nog bij een dokter in Wijk terecht. Als blijkt dat hier veel gebruik van wordt gemaakt, zal Agis hier structureel geld voor vrijmaken,” laat de fractievoorzitter van de socialisten weten.

Voor de SP is hiermee bewezen dat waar een wil is, er ook een weg is. “Vele mensen zagen rond de openstelling van huisartsen en posten alleen maar beren op de weg. Ons gaat het puur om de zorg die mensen krijgen, die moet zo goed mogelijk zijn. We gaan er van uit dat met de beschikbaar gestelde middelen de huisartsenzorg in onze gemeente beter bereikbaar wordt. Daar wil toch iedereen aan meewerken?”

U bent hier