h

SP-raadslid wil inzet aanjaagteam voor energieprojecten

17 februari 2011

SP-raadslid wil inzet aanjaagteam voor energieprojecten

WIJK BIJ DUURSTEDE - SP-raadslid Gert de Heus wil dat de gemeente Wijk bij Duurstede gebruik gaat maken van het zogenoemde provinciale aanjaagteam voor lokale energieprojecten. “Een mooi initiatief van de provincie. Daarom heb ik hierover vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders”, vertelt het SP-raadslid. Hij denkt daarbij aan onder meer een biomassacentrale en windmolens.

De provincie Utrecht heeft sinds kort een Aanjaagteam Lokale Energieprojecten. “Daarmee ondersteunen ze initiatieven van gemeenten, corporaties, burgers en bedrijven. Bijvoorbeeld voor energiebesparing, duurzame opwekking van energie, warmte/koude-opslag voor nieuwbouwwijken en energieneutrale gebouwen”, legt SP-raadslid Gert de Heus uit.

Het aanjaagteam bespreekt projecten met initiatiefnemers en onderzoekt de levensvatbaarheid en kansen. Waar mogelijk worden de initiatieven op gang geholpen en ondersteund met adviezen en het wegnemen van drempels. “Het team bestaat uit mensen op diverse kennisterreinen, variërend van energietechniek tot financiële en juridische expertise. Kortom, daar zouden we in Wijk bij Duurstede prima gebruik van kunnen maken. We hebben hier concrete ideeën voor een biomassacentrale en windmolens. Dat zou dus van pas komen”, besluit De Heus.

U bent hier