h

Lokale activiteiten RSD worden gewaardeerd

9 januari 2011

Lokale activiteiten RSD worden gewaardeerd

WIJK BIJ DUURSTEDE - De Regionale Sociale Dienst (RSD) heeft afgelopen maand met succes een lokaal project afgesloten om mensen toe te leiden naar werk. Vanuit het Oude Postkantoor zijn in 2010 in totaal 19 cliënten begeleid met als resultaat dat twaalf mensen betaald werk vonden en vier cliënten aan vrijwilligerswerk zijn geholpen. Een tweede project is inmiddels gestart.

Doel van het project was om in samenwerking met lokale organisaties als Stichting Binding en de Ondernemerskring Wijk bij Duurstede (OKW) en het Werkgeversservicepunt (WGSP) uitstroom van bijstandcliënten te bereiken.

Op basis van de resultaten kan geconcludeerd worden dat een intensieve begeleiding vanuit de woonplaats zelf goede resultaten heeft bij het toeleiden naar werk of doorstroming naar de juiste werkervaringsplek of een vorm van dagbesteding. Zowel van de kant van de begeleiding als de cliënten zelf is het bovendien als zeer positief ervaren dat vanuit Wijk bij Duurstede deze dienstverlening wordt aangeboden. Ook de samenwerking met de werksoorten in het Oude Postkantoor wordt gewaardeerd.

De dienstverlening in Wijk bij Duurstede vanuit de RSD kent op dit moment drie kernactiviteiten: de formulierenbrigade, de spreekuren/activiteiten voor inkomensondersteuning (met name het minimabeleid) en nu dus ook een afgerond project voor het toeleiden naar werk. Vanwege het succes van het laatste project is met ingang van december 2010 een vervolgproject gestart. Dit is het project ‘Met zorg participeren’. In dit project worden 20 cliënten begeleid die ook de benodigde zorg nodig hebben bij het zoeken naar werk.

SP-raadslid Gert de Heus is verheugd met de lokale activiteiten van de Regionale Sociale Dienst: “Als SP hebben we de afgelopen jaren altijd aangedrongen op twee zaken wat betreft de RSD. Allereerst moest de dienstverlening aan de klanten beter. Bovendien wilden we een plaatselijk loket. We zijn heel tevreden met de resultaten van de verschillende projecten. Wat ons betreft gaan we op deze ingeslagen weg verder.”

U bent hier