h

Geen bezuinigingen op leerlingenvervoer

15 november 2010

Geen bezuinigingen op leerlingenvervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE – Er komen voorlopig geen bezuinigingen op het leerlingenvervoer. Ook de aangekondigde besparingen op het museum worden gehalveerd en de onroerend zaakbelasting stijgt minder snel. De ambtelijke capaciteit wordt nog iets verder teruggebracht. Dat zijn de uitkomsten van de gemeentelijke begrotingsbehandeling. “We moeten het als gemeente met veel minder geld doen. Toch denken we dat de rijksbezuinigingen voor nu zo goed mogelijk worden opvangen,” vertelt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

“De doelstelling van het college is om de inwoners zoveel mogelijk te ontzien bij de rijksbezuinigingen. Daar willen wij als eerste ook goed op toezien. Aan de andere kant moeten we het wel met veel minder geld doen. We vinden dat iedereen zijn of haar steentje daarin moet bijdragen”, legt Jeroen Brouwer uit.

Volgens de fractievoorzitter van de socialisten in de Wijkse gemeenteraad is het college daar in grote lijnen in geslaagd. En met een aantal voorstellen zijn er nog wat zaken aangescherpt. “Zo konden we niet instemmen met de bezuinigingen op het leerlingenvervoer en ook het voorstel van de PvdA en GroenLinks om voorzichtiger te zijn met de besparingen op het museum hebben we gesteund. Het liefst hadden we nog wat meer middelen uitgetrokken voor het groenonderhoud. Maar daarin kregen we de andere fracties helaas niet mee”, besluit Brouwer.

U bent hier