h

Bat Continental failliet

2 november 2010

Bat Continental failliet

Bat Continental
WIJK BIJ DUURSTEDE – Afgelopen week is het faillissement uitgesproken over Bat Continental BV. “Heel erg triest voor iedereen die bij het bedrijf betrokken is. Zo’n dertig mensen zijn hun baan kwijt. We hebben als gemeente inmiddels contact gehad met de uitkeringsinstanties en het Werkgeversservicepunt. Waar mogelijk zullen we de betrokkenen hulp bieden”, laat SP-wethouder Jan Burger weten.

Bat Continental is opgericht in 1969 en levert materialen (vooral gevelcontructies) voor de bouwwereld. Met de introductie van de metalen verbindingen (houtverbinders) is het Wijkse bedrijf bekend geworden.

Afgelopen dinsdag is Bat Continental failliet verklaard. De gemeente Wijk bij Duurstede vernam afgelopen vrijdag het bericht en heeft onmiddellijk de uitkeringsinstantie UWV op de hoogte gesteld. “We willen dat er zo snel en goed mogelijk informatie wordt gegeven aan de betrokkenen”, vertelt wethouder Jan Burger.
Ook de SP-Hulpdienst is beschikbaar voor hulpvragen.

Jan Oechies van de Hulpdienst: “We hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan en weten dat er veel mensen rondlopen met individuele vragen.” De Hulpdienst van de SP is bereikbaar onder email: hulpdienstwijkbijduurstede@sp.nl of telefoonnummer: 06-51172840 en 0343-574438.

Mogelijk wordt overigens gewerkt aan een doorstart van het bedrijf.

U bent hier