h

SP in gesprek met bewoners De Heul

3 oktober 2010

SP in gesprek met bewoners De Heul

WIJK BIJ DUURSTEDE - Afgelopen zaterdag stond de SP met een kraam in winkelcentrum De Heul. Er werden kranten uitgedeeld en mensen konden met hun vragen en opmerkingen bij de leden, raadsleden en de wethouder terecht. Daar maakten enkele tientallen buurtbewoners gebruik van. Er waren vooral klachten over de (verkeers)veiligheid en overlast door jongeren. Ook het (groen)onderhoud in de wijk was een belangrijk gesprekspunt.

De gesprekken gingen over ‘grote’ zaken als de mogelijke toekomstige bezuinigingen, maar ook over een lantaarnpaal die het al maanden het niet goed doet. Afdelingsvoorzitter Sjoerd Uitslag van de SP: “Het is heel goed om als politieke partij op straat aanwezig te zijn. Er waren specifieke punten en individuele problemen, bijvoorbeeld van mensen met een onveilige stoep. Maar ook kwamen er suggesties om als bewoners gezamenlijk met de gemeente het onderhoud beter aan te pakken. En een aantal mensen wil doorpraten over buurtpreventie. Het verbeteren van de veiligheid is daarbij een belangrijk thema.”

De socialisten leggen hun bevindingen voor aan de verantwoordelijke instanties, zoals de dienst gemeentewerken en de politie. “Het gaat er natuurlijk ook om dat er iets met de concrete problemen en suggesties wordt gedaan”, besluit Uitslag.

U bent hier