h

Veel ex-werknemers Van Beek weer aan de slag

11 september 2010

Veel ex-werknemers Van Beek weer aan de slag

WIJK BIJ DUURSTEDE - Afgelopen mei zijn Transportbedrijf Van Beek Logistics BV en Van Beek Transport BV uit Wijk bij Duurstede failliet verklaard. Hierdoor kregen zo’n 70 medewerkers ontslag. De Hulpdienst van de SP in Wijk en het FNV steunden de werknemers bij alle problemen die zich daarbij voordeden. Ook schakelde de gemeente het Werkgeversservicepunt uit Zeist en het Mobiliteitscentrum uit Utrecht in om de mensen te begeleiden naar ander werk.

Die steun heeft er mede voor gezorgd dat veel ex-werknemers inmiddels een nieuwe baan hebben gevonden.
Na ruim drie maanden is de stand van zaken voor de ex-medewerkers van Van Beek als volgt.
Van de 71 mensen die ontslag hebben gekregen, hebben er 32 zich niet aangemeld voor een uitkering. Het is waarschijnlijk dat zij al direct (vóór 1 juli) een andere baan hebben
gevonden. In totaal 39 mensen hebben zich als werkzoekende ingeschreven. Van deze mensen hebben er inmiddels 28 werk gevonden en 1 persoon is als zelfstandig ondernemer (ZZP-er) aan het werk gegaan.

Het resultaat is dat er nu nog 10 mensen werkzoekend zijn. De inschatting van de werkcoaches van het UWV is, dat deze mensen ook binnen afzienbare tijd ander werk zullen vinden.
Wethouder Jan Burger is bijzonder tevreden over het resultaat van alle inspanningen: “Dankzij de inbreng van de betrokken partijen hebben de meeste mensen weer werk. Ik ga er van uit dat ook de laatste mensen die nu nog op zoek zijn naar een baan op voldoende ondersteuning van het UWV kunnen blijven rekenen.”

Ook Jan Oechies van de Hulpdienst van de SP is zeer te spreken over de behaalde resultaten: “Wat er met die mensen is gebeurd is heel vervelend geweest. We hebben hard moeten knokken bij het onrecht wat er op hen afkwam. Met name het besluit destijds van de curator om mensen te verbieden elders aan de slag te gaan kwam hard aan. Heel mooi om te horen dat de gezamenlijke inspanningen van ons met de FNV en de andere instanties als resultaat hebben gehad dat de meeste mensen nu gelukkig toch weer een baan hebben.”

U bent hier