h

SP wil beter beheer en onderhoud in de gemeente

13 september 2010

SP wil beter beheer en onderhoud in de gemeente


WIJK BIJ DUURSTEDE – Het onderhoudsniveau van de gemeente moet wat de SP betreft beter. De socialisten schrokken vorige week bij de presentatie van de komende beheerplannen. “Wij weten ook wel dat we de komende tijd op de kleintjes moeten letten. Maar het beheer treft iedere inwoner. En te weinig onderhoud leidt tot verpaupering en onveiligheid. Daar moeten we dus goed mee omgaan”, legt raadslid Hans Pouw uit.

De middelen voor onderhoud zullen de komende jaren naar een minimumbedrag worden teruggeschroefd. Hier tegenover staat volgens het college een eenmalige extra investering, omdat wel eerst een inhaalslag moet worden gemaakt. Hiervoor is een bijdrage uit de algemene middelen, de reservepot nodig. “We moeten dus eerst een likje verf geven, maar gaan het huis daarna slechts minimaal onderhouden. En dat, terwijl de mensen nu al klagen”, begint Pouw.

Tijdens de voorbespreking van vorige week stelden verschillende partijen vragen over de manier waarop de komende jaren het onderhoud in de gemeente vorm wordt gegeven. De SP wil dat de onderhoudsplannen naast andere mogelijke bezuinigingen worden gelegd.

“Wij vinden dat de plannen tijdens de begrotingsbehandeling moeten worden besproken en er niet nu reeds een besluit wordt genomen. Daarbij vragen wij of ons af of bij de lopende grote projecten geen geld weg kan worden gehaald. Een goed beheer van de wegen, bruggen en groen vinden wij als SP namelijk van groot belang. Misschien kunnen we andere projecten versoberen, zodat we het beheer wat kunnen opplussen. Dat is iets dat voor alle inwoners goed is. Bovendien willen we voldoende middelen hebben om met de mensen samen in de buurten aan de slag te gaan in plaats van dat de inwoners voor de tekorten in het onderhoud moeten opdraaien”, eindigt Hans Pouw.

U bent hier