h

Droomhuis komt er

9 september 2010

Droomhuis komt er

WIJK BIJ DUURSTEDE – Het door de ouders van kinderen met een meervoudige handicap gewenste Droomhuis komt er. “Een prachtig resultaat dankzij de hartstocht en het doorzettingsvermogen van de betrokken ouders”, laat SP-wethouder Jan Burger weten. Een week geleden hebben de ouders, zorgverlener Syndion en woningstichting Volksbelang de overeenkomst getekend die tot de bouw van het Droomhuis moet leiden.

Het Droomhuis is een initiatief van Wijkse ouders om voor hun kinderen met een verstandelijk en lichamelijk handicap een kleinschalige woon- en zorgomgeving in de buurt te bouwen. “Een initiatief om trots op te zijn”, aldus wethouder Jan Burger, die vanaf het begin bij de plannen betrokken is geweest.

Droomhuis de Geer

Het Droomhuis komt in de wijk De Geer naast het nieuwe Revius Lyceum. Het gaat om zorg voorziening met 12 wooneenheden.Jan Burger: “Voor de ouders komt hun droom na vijf lange jaren van voorbereidingen eindelijk uit. Het was een moeilijke speurtocht naar een geschikte bouwplek met niet al te hoge kosten, zorgen voor de garanties van goede zorg en een partij die het bouwen van de woningen op zich zou nemen. Aan de andere kant was en is de steun voor het project altijd heel erg groot geweest. Wijk bij Duurstede is dankzij de hartstocht en het doorzettingsvermogen van de betrokken ouders straks een unieke zorgvoorziening rijker”. De wethouder deelde rozen uit aan alle ouders, de medewerkers van Syndion die straks de zorg gaan leveren en de vertegenwoordigers van Volksbelang.

Voor de realisatie van het project zijn de afgelopen jaren verschillende succesvolle acties gevoerd. De gemeente zorgde voor een inpassing in het bestemmingplan. Daarnaast hebben het Bouwfonds (de ontwikkelaar in De Geer), Volksbelang en de gemeente de bouwgrond tegen een gereduceerde grondprijs geleverd.

U bent hier