h

Bewoners Joliceterrein mogen niet de dupe worden

12 juli 2010

Bewoners Joliceterrein mogen niet de dupe worden

WIJK BIJ DUURSTEDE - Het ontwikkelbedrijf DPP, verantwoordelijk voor de woningbouw op het Joliceterrein, verkeert in financiële problemen. “Dat verklaart waarom de afronding van de woonomgeving zoveel problemen oplevert en bewoners zo lang moeten wachten op diverse werkzaamheden,” vertelt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer. Naar de mening van de socialisten mogen de bewoners niet de dupe worden van de problemen en dient de gemeente snel met de betrokken aannemers om de tafel te gaan zitten om de wijk af te ronden.

Afgelopen week werden de bewoners en de gemeenteraad door het college van Burgemeester en Wethouders op de hoogte gebracht van de problemen die de gemeente ondervindt met het ontwikkelbedrijf DPP. “Erg triest allemaal. Maar wij vinden dat de bewoners er in ieder geval op moeten kunnen rekenen dat de wijk wordt afgemaakt,” aldus Jeroen Brouwer.

Het gaat daarbij om werkzaamheden in de openbare ruimte, zoals het oplossen van problemen rond de afvoer van hemelwater, de groenvoorziening, het oplossen van het hoogteverschil in de gronden. Verder spelen er nog zaken als het schoonmaken van de watergang en de spuitzone. “Daarbij speelt de ontwikkelaar, maar ook de gemeente een rol. We willen dat die problemen snel worden aangepakt,” laat de fractievoorzitter van de socialisten weten. De SP heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Ook wil de SP van het college weten hoe groot de mogelijke schade is voor de gemeente en of er nog mogelijkheden zijn om die te verhalen op de projectontwikkelaar. Jeroen Brouwer: “We begrijpen dat de ontwikkelaar over meerdere bedrijven beschikt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat zij er hier zo’n rommeltje van maakt en vervolgens in andere gemeenten, operend met een andere besloten vennootschap, doodleuk doorgaat.”

U bent hier