h

Werknemers Van Beek mogen weer solliciteren

21 juni 2010

Werknemers Van Beek mogen weer solliciteren

WIJK BIJ DUURSTEDE - De onlangs ontslagen werknemers van het vervoersbedrijf Van Beek mogen vrijwel allemaal solliciteren naar een nieuwe baan. Dat heeft de curator van het failliet verklaarde vervoersbedrijf laten weten. “Heel positief. Zeker voor de mensen die iets anders konden krijgen en die gedreigd werden met een schadeclaim,” vertelt Jan Oechies van de Hulpdienst van de SP, die de afgelopen weken samen met vakorganisatie FNV de werknemers heeft bijgestaan.

De ruim zeventig werknemers van Van Beek kregen tijdens de pinksterdagen te horen dat er geen werk meer voor hen was, omdat het vervoersbedrijf failliet was. “Allemaal erg triest. Voor het hele familiebedrijf natuurlijk. Maar wat wij als SP erg vonden, is dat chauffeurs die onmiddellijk op zoek gingen naar een andere baan, te horen kregen dat ze niet weg mochten. Er werd zelfs gedreigd met het korten op hun uitkering,” aldus Jan Oechies.

Met het FNV en de werknemers heeft de Hulpdienst van de SP vervolgens een petitie aan de curator aangeboden. “Want het mag dan zo zijn dat een curator aan de werknemers kan vragen zich voorlopig voor het bedrijf beschikbaar te houden, zo ga je niet met elkaar om. Bovendien betaalt de curator de salarissen niet en straks ook niet de uitkeringen voor de betrokken gezinnen,” voegt Oechies daaraan toe.

Het intrekken van de beschikbaarstelling, betekent dat de betrokken mensen nu daadwerkelijk een andere baan kunnen accepteren.

U bent hier