h

Jeroen Brouwer maakt korte metten met aantijgingen

21 juni 2010

Jeroen Brouwer maakt korte metten met aantijgingen

WIJK BIJ DUURSTEDE - De fractievoorzitter van de SP, Jeroen Brouwer, noemt de uitlatingen van PCG-raadslid Hans Marchal en Leo Verhoef in de media over de gemeentelijke jaarrekening ‘onzin en pure stemmingmakerij’. “Alles gebeurt volgens de regels. En ja, we hebben geïnvesteerd in mensen en voorzieningen en daar zijn we als SP trots op,” aldus Jeroen Brouwer, die in een open brief en op de weblog van de SP in Wijk bij Duurstede korte metten maakt met de aantijgingen.

Volgens Brouwer heeft de jaarrekening 2009 van de gemeente een goedkeurende verklaring van de accountant: “Die beoordeelt de rekening ook als rechtmatig. En de provincie stelt dat de gemeente de afgelopen jaren alles netjes volgens de regels heeft gedaan. Niks geen fraude dus!” Hij reageert daarmee op de uitlating van Leo Verhoef.

Over de periode 2006 tot en met 2009 bedragen de gemeentelijke reserves en voorzieningen volgens de fractievoorzitter van de socialisten constant tussen de 20 en 25 miljoen euro. “In 2009 werd er wel meer geld uit de reserves en voorzieningen gehaald dan er is ingestopt,” vertelt Brouwer. Hij geeft daarbij twee voorbeelden om te laten zien hoe dat heeft gewerkt.

Zo moest op het Stookerterrein fors worden afgewaardeerd vanwege de crisis en omdat er zo’n zes jaar geleden bij de aankoop van de gronden veel te positief over de opbrengsten werd gedacht. Verder noemt hij de investeringen in het dorpshuis, een nieuw gezondheidscentrum, een gebouw voor Excelsior en het opknappen van de sporthal in Cothen. Ook de provincie, de woningstichting Cothen en de sportstichting droegen daaraan bij.
“Dat kost geld, maar we en vooral de bevolking krijgen er iets moois voor terug. Dat noemen wij als SP investeren in mensen en voorzieningen. Financiën is meer dan centen tellen. Het gaat er om dat ons gemeenschappelijk spaargeld goed wordt beheerd en ingezet waar het nodig is,” besluit Jeroen Brouwer.

U bent hier