h

Informatie voor werknemers Van Beek in gemeentehuis

13 juni 2010

Informatie voor werknemers Van Beek in gemeentehuis

Vrachtauto's van Beek
WIJK BIJ DUURSTEDE – Voor de ontslagen werknemers van het failliet verklaarde transportbedrijf Van Beek Transport en Van Beek Logistics wordt er op woensdag 16 juni aanstaande in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede een informatiebijeenkomst gehouden. De organisatie is in handen van het Werkgeverservicepunt (WGSP) Kromme Rijn Heuvelrug en het UWV Werkbedrijf. Wethouder Jan Burger kondig al eerder aan dat hij zich zou inspannen om het WGSP en het UWV naar Wijk bij Duurstede te halen.

Tijdens bijeenkomst kunnen de werknemers van Van Beek kunnen informatie krijgen over bijvoorbeeld de WW-uitkering, de ondersteuning vanuit het UWV Werkbedrijf, de inschrijving als werkzoekende, het starten van een aanvraag voor een uitkering, het vinden van een nieuwe baan en dergelijke. De betrokken werknemers hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen. Gedurende twee uur kunnen zij gebruik maken van de diensten van de medewerkers van het Werkgeversservicepunt en het UWV.

Het WGSP en het UWV zijn gevestigd in Zeist. Twee weken geleden liet SP-wethouder Jan Burger al weten dat de dienstverlening in de richting van de ontslagen werknemers vanuit Wijk bij Duurstede moest worden aangeboden. “Het gaat om een groot aantal werknemers, die bovendien bijna allemaal in onze gemeente wonen. Het Werkgeversservicepunt en het UWV Werkbedrijf moeten een actieve rol op zich nemen bij de verdere afhandeling van het faillissement. Het is een goede zaak dat ze de mensen op deze manier terzijde willen staan,” aldus Burger.

U bent hier