h

Provincie steunt plannen voor De Engk

15 april 2010

Provincie steunt plannen voor De Engk

WIJK BIJ DUURSTEDE – De gemeente Wijk bij Duurstede ontvangt € 750.000 van de provincie Utrecht vanuit het investeringsbudget voor stedelijke vernieuwing. Het geld is bedoeld voor de wijk De Engk. “Dit is een geweldige ondersteuning voor de plannen die de gemeente samen met bewoners, de woningbouwstichting en het Ewoud & Elisabeth Gasthuis heeft ontwikkeld”, aldus verantwoordelijk projectwethouder Jan Burger.

Het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing is een budget voor de periode 2010-2015 en bestaat uit een rijks- en provinciale bijdrage van bijna 7 miljoen euro. Naast Wijk bij Duurstede krijgen de gemeenten De Bilt, IJsselstein, Leusden, Maarssen, Nieuwegein, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen en Zeist krijgen een bijdrage. De provincie heeft bij de toekenning de nadruk gelegd op het verbeteren van de leefbaarheid binnen wijken die daar het meest behoefte aan hebben.

De komende jaren wordt in de wijk Engk fors geïnvesteerd. Het Ewoud & Elisabeth Gasthuis wordt vernieuwd en uitgebreid, de Gansfortstraat wordt opnieuw ingericht, het doorgaand autoverkeer zal worden geweerd, er bestaan plannen voor de aanleg van een watergang of groenstrook met wadisysteem ter plaatse van de David van Bourgondiëweg, het bijgebouw van het Revius Lyseum zal worden gesloopt en vervangen door woningen en woningstichting Volksbelang gaat plannen uitwerken voor nieuwbouw aan de Steenstraat 15 tot en met 85.

“Het gaat om grote investeringen. Ook wordt er van alles gedaan in de openbare ruimte: aangepaste groenvoorzieningen, brede voetpaden, extra parkeerplaatsen en zelfs een geheel nieuwe watergang of ander opvangsysteem voor regenwater in de wijk. Met de financiële bijdrage vanuit de provincie kunnen we die plannen ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Juist nu, in deze tijd van ombuigingen en bezuinigingen, kan de gemeente die ondersteuning wel gebruiken”, laat wethouder Jan Burger weten.

U bent hier