h

Vrije kavels op terrein voormalige Beatrixschool

7 november 2009

Vrije kavels op terrein voormalige Beatrixschool

COTHEN - Het terrein van de voormalige Beatrixschool in Cothen wordt definitief niet door projectontwikkelaar Schipper Bosch Projecten in ontwikkeling gebracht. De gemeente en de ontwikkelaar zijn het eens geworden over een afkoopsom. “We gaan de grond waarschijnlijk beschikbaar stellen voor vrije kavels. Daar is veel belangstelling voor,” laat wethouder Financiën en Grondzaken Jan Burger weten.

Schipper Bosch Projecten had in 2008 een principeakkoord met de gemeente gesloten over de aankoop van de grond van de Beatrixschool, maar ziet daar nu dus definitief van af. De ontwikkelaar betaalt een afkoopsom van € 60.000. “Dit bedrag kan worden ingezet om de renteverliezen te dekken. Dat is ook gunstig voor de gemeentekas,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

De locatie waarop het oude gebouw van de voormalige Beatrixschool aan de Kromme Stelakker in Cothen staat, is nu beschikbaar voor de verkoop van vrije kavels, waar veel belangstelling voor is in de gemeente Wijk bij Duurstede. Momenteel worden de plannen hierover verder uitgewerkt. Het oude schoolgebouw is overigens tijdelijk in gebruik voor sociaal-culturele activiteiten en voor een apotheekvoorziening, omdat het Dorpshuis in Cothen wordt verbouwd en uitgebreid.

Jan Burger is positief over de transactie en de mogelijkheden voor vrije kavels: “Voor de inwoners uit onze gemeente, die hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor een vrije kavel, betekent dit een vergroting van hun kans hierop.”

U bent hier