h

Huurders in De Engk willen duidelijkheid

9 november 2009

Huurders in De Engk willen duidelijkheid

WIJK BIJ DUURSTEDE - Ondanks het feit dat Volksbelang door de meeste mensen ervaren wordt als een goede huisbaas, is er ook aanleiding voor kritiek op de Wijkse woningstichting. Die conclusie trekt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer na gesprekken met bewoners, afgelopen vrijdag. “Wij hadden de huurders uitgenodigd van de woningen waarvan de woningstichting zegt dat ze binnen enkele jaren gesloopt worden. Vooral het feit dat zij in onzekerheid zitten, speelt hen parten”, legt hij uit.

Volksbelang heeft al jaren plannen met de woningen aan de Steenstraat, Dirk Fockstraat en Van Brederodestraat. Nu achter de schermen de plannen concreter lijken te worden, wilde de SP graag weten wat er onder de huurders speelt en hen wijzen op hun rechten. “De mensen hebben behoefte aan goede informatie. Maar liefst een derde van de aangeschreven bewoners kwam opdagen en nam de moeite om hun verhaal te vertellen,” aldus Brouwer.

Het belangrijkste bezwaar is de manier van communiceren. “Er zijn veel zorgen over de toekomst. Mensen weten niet waar ze aan toe zijn. Volksbelang is bij sommige mensen langs geweest, voor interviews. Vrijdagavond bleek dat mensen toch verschillende verhalen horen. De een krijgt te horen dat men terug kan keren, terwijl de ander het gevoel krijgt dat men min of meer gedwongen is naar een andere flat te verhuizen en weer een ander simpelweg hoort dat er geen terugkeer mogelijk is. Dat creëert onnodige onrust,” stelt de SP-er vast.

De bewoners geven aan dat zij zich zorgen maken over de toekomst. “We weten niet waar we aan toe ben. Ik hoorde in 2002 dat mijn woning op de slooplijst staat, dus ik durf niet een nieuwe vloerbedekking neer te leggen terwijl dat wel aan vervanging toe is. Dan is zeven jaar echt wel lang,” stelt een van hen vast. Verder worden investeringen in de woning, renovatiewensen, huurderrechten en onderhoud als zorgpunten genoemd.

Huurders ervaren Volksbelang zeker niet als een slechte huisbaas, maar er zijn verbeterpunten. Daarover wilt men zeker met de woonstichting is gesprek. “We gaan met enkele bewoners bekijken hoe we dit kunnen oppakken. We zullen daarbij iedereen op de hoogte houden. Wat dat betreft kunnen we zeggen: wordt vervolgd,” besluit Brouwer.

U bent hier