h

Afvalstoffenheffing gaat omlaag

6 november 2009

Afvalstoffenheffing gaat omlaag

Kliko's
WIJK BIJ DUURSTEDE - Inwoners van Wijk bij Duurstede betalen vanaf 2011 zo’n 40 euro minder aan afvalstoffenheffing. De lagere heffing is mogelijk, omdat de Afval Verwijdering Utrecht (AVU) een nieuw contract heeft gesloten voor de afvalverwerking. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2011. SP-wethouder Jan Burger: “Juist in tijden waarin de inwoners de nadelige gevolgen van de crisis ervaren, is dit een geweldige opsteker!”

Net als de andere Utrechtse gemeenten, laat de gemeente Wijk bij Duurstede haar afval verwerken via de AVU, een gemeenschappelijke regeling van alle Utrechtse gemeenten en de provincie. Door Europese aanbesteding wordt het verwerken van het huishoudelijk afval veel goedkoper. Het huidige tarief is € 100 per ton afval; het nieuwe tarief wordt € 40 per ton afval. De verlaging is ontstaan door de hogere energie opbrengsten, betere technieken en afschrijvingen. Ook de toegenomen concurrentie heeft het fors verlaagde tarief beïnvloed: er is veel verbrandingscapaciteit bij gekomen.

Wethouder Jan Burger is in ieder geval ingenomen met de lastenverlaging: “Er is goed onderhandeld door de AVU, met dit prachtige resultaat, waar de inwoners dus direct van profiteren.”

U bent hier