h

SP informeert thuiszorgmedewerkers

11 oktober 2009

SP informeert thuiszorgmedewerkers

WIJK BIJ DUURSTEDE – Op vrijdag 16 oktober aanstaande is er in gebouw Feuniks weer een bijeenkomst voor huishoudelijk medewerkers van Vitras/CMD. “Wij hebben ons het lot van cliënten en medewerkers van Vitras aangetrokken sinds deze organisatie in zwaar weer is gekomen,” aldus Jan Oechies, fysiotherapeut en bestuurslid van de SP in Wijk bij Duurstede.

Vitras/CMD stopt na dit jaar met het leveren van huishoudelijk hulp in de regio. Vanaf 1 januari aanstaande zullen daarom andere aanbieders in Wijk bij Duurstede deze hulp gaan leveren. Op dit moment loopt de gemeentelijke aanbestedingsprocedure af. Dus is ook snel bekend welke organisaties straks de benodigde hulp gaan bieden.
“Voor klanten en medewerkers betekent dit nogal wat. De gemeente heeft bij de nieuwe aanbestedingsprocedure kwaliteitseisen gesteld en gezegd dat nieuwe organisaties volgens de CAO moeten uitbetalen. We zullen daarop toezien. En we willen ook adviezen geven aan de mensen waar ze straks op kunnen letten,” aldus Jan Oechies.
Eerder werden al drie goed bezochte bijeenkomsten georganiseerd. En de partij geeft een nieuwsbrief uit met wetenswaardigheden. De SP wil daarnaast de achtergrondgegevens van de verschillende aanbieders op een rijtje zetten om zo meer inzicht te geven in de kwaliteit van die organisaties.

De bijeenkomst van aanstaande vrijdag begint om 19.30 uur. Gebouw Feuniks is te vinden op het Walplantsoen.

U bent hier