h

Woonzorg stelt SP tevreden

7 september 2009

Woonzorg stelt SP tevreden

E&E Gasthuis
WIJK BIJ DUURSTEDE – Van de Stichting Hospice vernam de SP dat de nieuwe woningen bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis 800 euro huur per maand zouden gaan kosten. Geschrokken door deze hoge prijs, schreef de partij een brief aan verhuurder Woonzorg Nederland. “Dit vinden wij namelijk geen bedragen voor woningen die aan ouderen worden verhuurd. Maar Woonzorg heeft ons gelukkig meegedeeld dat de prijzen lager komen te liggen”, meldt afdelingsvoorzitter Hans Pouw.

De partij was verbaasd na het horen van de hoge huren voor de geplande nieuwbouw bij het Gasthuis. Dure woningen zou betekenen dat ouderen met een laag inkomen buiten de boot vallen. Woonzorg stelde de socialisten in antwoord op haar vragen gerust.
“Ten eerste waren we blij met het snelle antwoord. Ten tweede geeft Woonzorg aan dat zij de appartementen voor bedragen binnen de huursubsidiegrenzen gaan verhuren,” aldus Pouw.

Het enige punt waar de SP-er nog mee zit, is de situatie waarin de Stichting Hospice zich bevind. Pouw: “Deze stichting is bezig met het opzetten van een plek waarbij terminaal zieke mensen onder begeleiding in hun eigen gemeente de laatste dagen door kunnen brengen. Ook wil zij mensen die bijvoorbeeld een chemokuur krijgen, een plek bieden waar zij met vrijwilligers en familieleden verzorgd kunnen worden. Volgens Woonzorg zijn er landelijke regels die aangeven dat zorginstellingen voor de huur het volle pond moeten betalen. Vandaar dat de huur voor deze vrijwilligersorganisatie op 800 euro zou moeten komen.”

Hij hoopt dat de Hospice uiteindelijk voor een betaalbare prijs alsnog ergens onderdak vindt. De SP vernam al van het bestuur dat er nog enkele andere ijzers in het vuur hangen.“Maar het is wel jammer dat op deze manier een kans zou verdwijnen. Want met alle zorgvoorzieningen die er in de buurt van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis zijn of komen, misstaat een Hospice niet”, eindigt Hans Pouw.

U bent hier