h

Inwoners kunnen medicijnen blijven halen

11 september 2009

Inwoners kunnen medicijnen blijven halen

Apotheek Dorestede en de Horden
WIJK BIJ DUURSTEDE - “Inwoners van onze gemeente hoeven niet bang te zijn dat ze geen medicijnen meer in Wijk bij Duurstede kunnen halen. De uitgifte van medicijnen is gegarandeerd op grond van de Wet geneesmiddelen. Onduidelijk is nog wel wie de nieuwe eigenaar van de apotheken wordt, maar er is vertrouwen dat de Wijkse apotheken snel worden overgenomen.” Aldus laat SP-wethouder Jan Burger weten.

De wethouder sprak over de problemen bij de Wijkse apotheken met interim-directeur Hans Preijde van de Medsen-keten, waar de apotheken deel van uitmaken. Het Medsen concern is in financiële problemen gekomen. De organisatie heeft voor een aantal van haar ondernemingen uitstel van betaling aangevraagd, waaronder de twee Wijkse apotheken.

“Dat het concern de Wijkse apotheken Dorestede en De Horden wil afstoten heeft niets te maken met het functioneren van deze apotheken. In tegendeel zelfs. Beide apotheken draaien goed, zijn goed georganiseerd en levensvatbaar. Echter, de hoge overnamekosten die voor deze apotheken zijn betaald, zijn met de huidige omzetten niet meer terug te verdienen. Ik heb begrepen dat daar vooral de problemen liggen,” vertelt de wethouder.
Door Medsen en de betrokken bank (Van Lanschot) wordt nu aangestuurd op overname van de Wijkse apotheken. Daarvoor blijkt voldoende belangstelling te zijn.

“De overnameprijzen voor apotheken liggen nu veel lager, daarom heeft het gemeentebestuur er vertrouwen in dat dit gaat lukken”, zegt Jan Burger. “Ook hopen wij dat de ruim twintig medewerkers van de apotheken door een nieuw bedrijf worden overgenomen. Voor onze inwoners verandert er in principe niets, behalve dat ze hun medicijnen straks niet van bedrijf A, maar van bedrijf B krijgen.”

Interim-directeur Preijde verwacht binnen twee weken de huidige onzekerheid weg te kunnen nemen. In de tussentijd houdt de gemeente de vinger aan de pols.

U bent hier